Projekt Bicikademija

bicikademija-fotografija

Inovativni, interaktivni cikloturistički projekt Bicikademija postoji već dvije godine i bio je prisutan na području pet slavonskih županija.

Bicikademija promovira određeno područje kao poželjnu cikloturističku destinaciju.

Od nedavno, uz sufinanciranje Ministarstva turizma, Bicikademija se proširila na Istru i otišla korak naprijed uz Android mobilnu aplikaciju koja je besplatna za sve korisnike (Aplikacija dostupna na sljedećem linku).

Funkcionira na način da se osoba registrira i postaje Bike Student i upisuje sve dostupne Studije (trenutno su Studiji pet slavonskih županija, Istra 1 i Istra 2). Svaki Studij ima zadane lokacije koje predstavljaju Ispite. Zadatak Bike Studenta je biciklom obilaziti lokacije, fotografirati se na zadanoj lokaciji s biciklom i na taj način položiti ispit.

Nakon položenih svih Ispita određenog Studija, Bike Student zaslužuje nagradu.

bicikademija-fotografija

Sve lokacije, odnosno Ispiti, predstavljaju kulturnu i prirodnu baštinu zadanih područja. U skorije vrijeme planiramo proširiti Bicikademiju i na druge regije.

Tijekom provedbe projektnih aktivnosti, održane su edukacije o cikloturizmu i korištenju aplikacije Bicikademija u Slavoniji i Baranji (Beli Manastir i Virovitica), te Istri (Pula i Motovun).
Zahvaljujemo svim turističkim zajednicama pri pomoći u organizaciji.