Proglašeni finalisti i pobjednici godišnjeg natječaja festivala ROVINJ PHOTODAYS

Na danas održanoj press konferenciju u 11 sati u Muzeju za umjetnost i obrt, proglašeni su finalisti i pobjednici godišnjeg natječaaj festivala Rovinj Photodays te je najavljen program desetog izdanja manifestacije.

Rezultate ovogodišnjeg natječaja te program festivala predstavili su:

  • Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt
  • Iva Prosoli, kustosica završne izložbe finalista
  • Dunja Nekić, kustosica završne izložbe finalista i Grand Prix nagrade
  • Denis Redić, direktor festivala
  • Jelena Blagović, članica hrvatskog selektorskog tima
  • Robert Gelo, predstavnik pokrovitelja Epson

Na ovogodišnji je natječaj, do 31. siječnja, pristiglo više od 8600 fotografija. Radove je prijavilo oko 600 autora iz 27 država, a kako je i očekivano, brojem prijava prednjačili su fotografi iz regije. Žiriranje se odvijalo u dva kruga. Nacionalni selektori i Savjetodavni odbor festivala preuzeli su sve radove i suzili izbor glavnom selektoru Willieju Ostermanu koji je odabrao tri finalista u svakoj kategoriji.

Valja istaknuti kako se ove godine među finalistima pozicioniralo čak 4 autora iz Hrvatske, 4 iz Srbije, 4 iz BiH, 2 iz Italije, Makedonije i Slovenije, te po jedan autor iz Španjolske i Švedske te fotografski duo iz Velike Britanije. Izložba radova ovih 20 autora bit će središnja točka događanja na festivalu koji će se održati 5. i 6. svibnja ove godine u Rovinju.

Osim referentnih izložbi kojima obiluje službeni program festivala, posjetitelji će imati priliku sudjelovati na nekoliko tematskih prezentacija, radionici, velikom nagradnom Rovinj Foto Maratonu te prisustvovati nizu stručnih predavanja i pregledima portfolija.

Više…