Problemi koje može donijeti posjedovanje ‘velikih’ DSLR fotoaparata

Uz sve pogodnosti koje DSLR fotoaparati donose, postoje i problemi koje mogu stvoriti u određenim situacijama. U prvom dijelu teksta donosim općenite informacije, dok ću u sljedećem članku na ovu temu pokušati objasniti tehnike snimanja koncerata i sličnih događaja.

Veliki fotoaparat – veliki problemi

Uvod u ovu temu ću pokušati objasniti na ”plastičnom” primjeru. Bend koji obožavate ima veliki koncert u gradu u kojem živite. Karte ste kupili i jedva čekate taj dan. Podrazumijeva se da ćete na koncert otići sa svojim DSLR fotoaparatom kako bi fotografijama što je moguće bolje zabilježili atmosferu koja će vladati, a usput ćete možda i snimiti pokoji video klip za YouTube.

No, na ulazu doživljavate veliko razočaranje. Redar vas ne želi pustiti s fotoaparatom! Za vrijeme dok mu vi pokušavate objasniti da fotografirate za svoju arhivu, da ne radite u nijednom mediju, on će samo odmahnuti glavom. Epilog je takav da ćete morati fotoaparat ostaviti na neko sigurno mjesto. Ako na koncertu nema predviđenih ormarića, fotoaparat ćete morati odnijeti kući i ponovno se vratiti na koncert. Jednoj se poznanici dogodila upravo ovakva situacija, a dok je ona trčala da ostavi fotoaparat – koncert je već počeo.

Izvor i nastavak članka.