Prijavite se na radionicu / Masterclass sa suvremenim umjetnikom Lukom Kedžom / MUO

Muzej za umjetnost i obrt Vas poziva da se prijavite na

ALEKSANDROV ADAPTER
Masterclass sa suvremenim umjetnikom Lukom Kedžom

ALEKSANDROV ADAPTER Masterclass s Lukom Kedžom
Srpanj – Provedba Masterclassa Rujan – Prezentacija radova polaznika (izložba / projekcija)
Opis:
Masterclass s Lukom Kedžom istražuje alternativne pristupe i procese u kreiranju fotografske ideje i njezine prezentacije. Namijenjen je studentima/cama i umjetnicima/ama koje zanima fotografija s naglaskom na alternativno poimanje fotografskog medija naslanjajući se na izložbu Aleksandar Rodčenko: Revolucija u fotografiji.
Polaznici/e će u prvom terminu predstaviti svoje radove uključujući i projekt na kojem recentno rade ili žele raditi. Poželjno je da sa sobom ponesu materijal s kojim žele raditi, u fizičkom ili digitalnom obliku. Svi modeli i pristupi radu su dozvoljeni.
U obzir dolaze: crno-bijeli ili kolor negativ, dijapozitiv, polaroid, klasična digitalna fotografija i ink jet print, digitalna fotografija i svaki ostali digitalni ili analogni vizualni zapis.
Grupa će zajedno dogovoriti teme na kojima će polaznici/e raditi.
Na drugom sastanku, čiji termin će se dogovoriti s polaznicima/ama uređuje se materijal i priprema za samostalni rad i daljnje istraživanje.
Naglasak ove radionice je na eksperimentiranju, na procesu, izlaženju iz tradicionalnih okvira, tj. na kreativnom razmišljanju i rješavanju problema.

Od materijala potrebno je imati:
– Povećanja fotografija (sasvim su dovoljni mali radni printovi formata 10×15 cm)
– fotografije radova na USB za predstavljanje
– fotoaparat
– računalo

Prijave s kratkom biografijom poslati do 5. srpnja na: iva.prosoli@muo.hr

Luka Kedžo rođen je 1986. godine u Dubrovniku. Završio je diplomski studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, no vrlo ga brzo počinju zanimati druge vrste izričaja. Dobitnik je nagrade za najboljega mladog autora 2011. godine na 46. zagrebačkom salonu. Organizirao je i održavao niz fotografskih radionica, a od 2015. godine asistent je na studiju Mediji i kultura društva te na studiju Restauracije Sveučilišta u Dubrovniku. Djeluje od 2010. godine unutar umjetničke formacije KH (Komična Hunta), koju je osnovao s Damirom Ivankovićem i Ivom Kušekom, a koja je za performativni rad Perfurmance osvojila prvu nagradu Franco Jesurun na natječaju radionica Squeeze it. Rad KYKLOP mogli smo vidjeti u različitim varijantama: od Salona mladih, gdje je spojio fotografski medij i instalaciju, do izložbe HT-nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnosti 2016. i finala nagrade Radoslav Putar 2016. u MMSU-u u Rijeci, gdje je rad bio izložen kao predmeti u prostoru. Dobitnik je Grand Prixa 33. salona mladih 2016. godine.