Prijave za 6. FOTO DANE MLADIH traju do 20. lipnja

Do 20. lipnja 2016. godine otvorene su prijave za 6. foto dane mladih, regionalni festival fotografije koji organizira udruga za poticanje medijskog stvaralaštva i kulturne aktivnosti „Izvan Fokusa“.

Mladi i ambiciozni fotografi u dobi između 16 i 21 godinu, željni fotografske avanture i natjecateljskog duha, imaju priliku do 20. lipnja 2016. godine prijaviti se na 6. foto dane mladih, najpoznatiji regionalni festival fotografije koji se ove godine održava u Karlovcu od 22. do 27. kolovoza.

Sve što treba napraviti jest ispuniti brzu i jednostavnu online prijavu te odabrati i poslati vlastite fotografije kojima će fotografi osigurati svoje mjesto među 50 najboljih natjecatelja!

50 najboljih mladih fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore natjecat će se za titulu najboljeg u kategorijama turističke fotografije, reklamne fotografije i umjetničke fotografije. Sastavni dio manifestacije jesu i izložbe fotografija diljem Hrvatske, radionice, predavanja te atraktivni filmski i glazbeni sadržaj u festivalskom dijelu programa. Kroz drugi natječaj, birat će se i modeli koji će sudionicima pomoći u snimanju vrhunskih fotografija.

Natjecatelji će imati priliku družiti se sa sudionicima iz cijele regije, učiti od najboljih gostiju fotografa te uživati u bogatom sadržaju festivala. Očekuju ih mnogobrojne izložbe, koncerti, predavanja, radionice i filmska večer.

fdm-fotografija

„Foto dani mladih najbolji su potez koji sam napravila kao mlada fotografkinja. Pomogli su mi da stvorim mrežu ljudi od kojih uvijek mogu nešto naučiti, ali i mrežu prijatelja“, Mirna Marić, fotografkinja koja je na manifestaciji sudjelovala dvaput.