Preko 50 mladih fotografa i modela prijavilo se na Foto dane mladih 2012!

Natjecanje mladih fotografa koje je podržao i Damir Hoyka kreće na Velom Lošinju 28. travnja. Još manje od mjesec dana su otvorene prijave za fotografe i modele kojih je do sada pristiglo preko 50!

Foto dani mladih su prava prilika za fotografe i modele mlađe od 19 godina. Već drugu godinu za redom, mladi mogu naučiti nove stvari o fotografiji, sudjelovati u seminarima i družiti se. Do sada je pristiglo već 50 prijava, ali još uvijek nije kasno za poslati svoje radove i otputovati s ekipom tri dana na Veli Lošinj besplatno. Prijave se mogu poslati preko stranice fotodanimladih.com.hr do 15. travnja.

‘Moram priznati da nisam očekivao da ćemo u samo dva, tri tjedna od kad smo počeli s promocijom Foto dana mladih skupiti više od 50 prijava. Jako sam zadovoljan! Iz vlastitog iskustva znam da svi čekaju zadnji tren da se prijave pa uz nastavak promocije očekujem stvarno veći broj prijavljenih i težak posao za žiri.’ – kaže Filip Trezner, glavni organizator.

Priliku da mladi nauče nešto novo od mladih, ali i preko seminara, prepoznao je i Damir Hoyka. Naš priznati fotograf podržao je ovu inicijativu i ovogodišnje Foto dane mladih:

‘Najbolje je što ste si dali truda i omogućili mladim fotografima da upoznaju nove ljude. Treba manje naglaska stavljati na tehnologiju, a više se potruditi oko ideje i oblikovanja fotografije. Treba se dogoditi komunikacija na većoj razini između autora i onoga koji gleda fotografiju.’ – rekao je Hoyka. Kako je bilo s Hoykom na zagrebačkoj izložbi pogledajte u videu.

Lumiere media vodi 20 najboljih mladih fotografa i modela u Veli Lošinj krajem travnja. Još uvijek nije kasno jer prijave i dalje traju. Vidimo se!

Zadar
Zagreb