Predstavljeni finalisti i pobjednici natječaja Rovinj Photodays 2015

pd-2015-fotografija

U Muzeju za umjetnost i obrt predstavljeni su finalisti i pobjednici godišnjeg natječaja Rovinj Photodays 2015 i program festivala,  a na njoj su govorili: direktor festivala Denis Redić, ravnatelj MUO i član Programskog odbora Miroslav Gašparović, članica Ocjenjivačkog suda i kustosica završne izložbe finalista Iva Prosoli, kustosica završne izložbe finalista Dunja Nekić te predstavnik Epson-a za Hrvatsku Boris Vetnić.

Ovogodišnju selektorsku palicu međunarodnog fotografskog festivala Rovinj Photodays preuzeo je britanski profesor fotografije David Bate izdvojivši trideset i dvoje najzanimljivijih autora među 8.500 radova iz ukupno 30 zemalja iz svih krajeva svijeta prijavljenih na godišnji natječaj. Izložba njihovih radova bit će središnja točka događanja na festivalu koji će se održati 8. i 9. svibnja 2015. godine u Rovinju.

Osim referentnih izložbi kojima obiluje službeni program festivala, posjetitelji će imati priliku sudjelovati na nekoliko tematskih radionica i prezentacija te prisustvovati nizu stručnih predavanja, pregledima portfolija i foto izazovu. Posebno izdvajamo susret s Brianom Rašićem, službenim fotografom Rolling Stonesa na foto-radionici/koncertu Soulfingersa te razgovor sa Davidom Bateom, ovogodišnjim glavnim selektorom.

Galeriju finalista i pobjednika možete pogledati na službenoj web stranici.