Predstavljanje novog broja časopisa ”Život umjetnosti: Nulta točka značenja”

Predstavljanje novog broja časopisa ‘Život umjetnosti: Nulta točka značenja’ održat će se u utorak, 20. prosinca, u 18 sati, u Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu.Tematski broj pod nazivom ‘Nulta točka značenja’ rezultat je istraživanja i istoimene izložbe, koja je u organizaciji Hrvatskog fotosaveza održana od 17. lipnja do 17. srpnja, u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu. Kustosice izložbe i autorice koncepcije su Sandra Križić Roban, Ivana Hanaček i Irena Gessner.

Urednice broja će u okviru promocije s umjetnicima-fotografima održati javni razgovor o fotografskim fenomenima obuhvaćenim spomenutom izložbom i tematikom časopisa.

Važan segment istraživanja koje je prethodilo izložbi ‘Nulta točka značenja. Nefunkcionalna, neprikazivačka, elementarna, eksperimentalna i konceptualna fotografija u Hrvatskoj’ bili su razgovori koje su autorice izložbe vodile s umjetnicima: Boris Cvjetanović, Petar Dabac, Sandro Đukić, Igor Eškinja, Ivan Faktor, Tomislav Gotovac, Boris Greiner, Vlatka Horvat, Željko Jerman, David Maljković, Antun Maračić, Enes Midžić, Marijan Molnar, Ivan Posavec, Davor Sanvincenti, Edita Schubert, Mladen Stilinović, Slaven Tolj, Goran Trbuljak, Josip Vaništa, Mirjana Vodopija i Fedor Vučemilović.

Dijaloška forma, koja je bila ključna i u postavi izložbe, pokazala se kao vrlo značajan istraživački instrument, a ovdje možete preuzeti spomenute razgovore.

Autori: Reinhard Braun, Victor Burgin, Jerko Denegri, Irena Gessner, Ivana Hanaček, Leonida Kovač, Sandra Križić Roban, Ana Kutleša, Ana Kršinić Lozica, Iva Prosoli, Radoslav Putar
Ovdje možete preuzeti naslovnicu, impressum, uvodnik i sadržaj broja. (www.hart.hr)