Pravila uporabe

Creative Commons i autorska prava

Fotografija.hr polaže Creative Commons prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audiomaterijale, baze podataka), ali ne i na sadržaje stalnih i povremenih suradnika. Autorska prava na sadržaje stalnih i povremenih suradnika polažu njihovi autori koji su navedeni uz svoje djelo. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, stalnih i povremenih suradnika, te korištenje sadržaja van definiranih uvjeta prema licenci Creative Commons smatra se kršenjem autorskih i moralnih prava portala Fotografija.hr i podložno je tužbi.

Fotografije

Autorska prava na fotografije polažu njihovi autori.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Fotografija.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obveze prethodne najave.

Poveznice na druge internetske stranice

Fotografija.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od posjetitelja te poveznica na vanjske stranice.

Sve sadržaje portala Fotografija.hr koristite na vlastitu odgovornost i Fotografija.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van portala Fotografija.hr isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Fotografija.hr ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Portal Fotografija.hr poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije te ostale podatke o korisniku, Fotografija.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom.

Fotografija.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima, dobivene tijekom korištenja portala ili putem anketa. Ove podatke Fotografija.hr koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal te njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Fotografija.hr obvezuje se da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obveze korisnika

Korisnicima portala Fotografija.hr strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihova pristanka ili traženja ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojega računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Registrirani korisnici

Registriranjem na portal Fotografija.hr, korisnik je obvezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati korisničko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Fotografija.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta ni za eventualnu štetu nastalu na taj način.

Fotografija.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Fotografija.hr ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu Fotografija.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno stavovi uredništva, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih uvjeta i pravila komentiranja.

Izmjene uvjeta korištenja

Fotografija.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.