Poreč – izložba fotografija: ANTONELLO VENERI | More

Venerijev afro-brazilski ocean bezvremenosti

U sklopu aMORE festivala u Zavičajnom muzeju Poreštine u Galeriji Sinčić u srijedu 4. srpnja 2018. godine održano je otvorenje samostalne izložbe Antonella Veneria, fotografa talijanskih korijena s brazilskom adresom. Antonello Veneri pobjednik je međunarodnog fotografskog natječaja organiziranog 2017. godine u sklopu prvog aMORE festivala.

“Izložba pod nazivom More, između svetog i profanog prikazuje poseban odnos koji Brazilci imaju s morem. Autor kroz svoj rad želi prikazati ispreplitanje svetog i profanog no ove su fotografije ujedno i čin ljubavi prema sjeveroistoku Brazila, najsiromašnijem dijelu zemlje, ali i teritoriju koji gaji dubok odnos s morem”, rekla je Sabina Damiani na otvorenju izložbe.

Izložbu je moguće pogledati svakodnevno od 10-21 sat. Ulaz je besplatan.

O autoru:
Antonello Veneri, rođen je 1973. u Trentu (Italija). Od 2009. radi kao fotograf i reporter u Brazilu. Surađuje sa brojnim međunarodnim listovima, časopisima i dnevnim novinama (National Geographic, La Repubblica, Le Monde, El Paisl, Vice i dr.). Dobitnik je mnogih međunarodnih nagrada i priznanja: najbolja reportaža za rad “Il mio viaggio” u National Geographic Italia 2014. godine, nagrada Persio Galembeck, nagrada IPA (International Photography Awards), nagrada Canon Brasil u 2017. za radove “Celebrações”, “Retratos”, nagrada Canon Brasil za rad “Um outro lugar”.