Pobjednici natječaja Rovinj Photodays 2018

Na ovogodišnji je natječaj, do 31. siječnja, pristiglo više od 12000 fotografija autoraiz 46 država, a kako je i očekivano, brojem prijava prednjačili su fotografi iz regije.
Žiriranje se odvijalo u dva kruga. Prvo su nacionalni selektori i savjetodavni odbor festivala preuzeli sve radove i suzili izbor glavnoj selektorici Gabrielli Uhl, koja je potom odabrala tri finalista u svakoj kategoriji.

Valja istaknuti kako se ove godine među finalistima pozicioniralo čak 6 autora iz Hrvatske, 4 iz Slovenije, 3 iz Srbije, 3 iz Makedonije te po jedan autor iz BiH, Grčke, Italije, Njemačke i Slovačke!

Izložba radova ovih 20 autora bit će središnja točka događanja na festivalu koji će se održati 4. i 5. svibnja u Rovinju.

Festival će ove godine biti ispunjen događanjima i referentnim izložbama, uključujući vrlo važnu gostujuću izložbu čija najava stiže idući tjedan!

Uz prepun program posjetitelji će imati priliku sudjelovati na nekoliko tematskih prezentacija i radionici te prisustvovati nizu stručnih predavanja i pregledima portfolija.

Tradicionalna suradnja MUO – Rovinj Photodays i ove godine uključuje zagrebačku izložbu nagrađenih radova u svim natjecateljskim kategorijama i njihovo uvrštenje u Zbirku novije fotografije MUO.

Više…