Plitvička Jezera – fotografska umjetnička kolonija “Foto Ars Japodija”

I ove godine, u vremenu od 11.-14. listopada 2012. održat će se fotografska umjetnička kolonija Foto Ars Japodija, i to na području Plitvičkih Jezera. Ova, već tradicionalna umjetnička kolonija, nastavak je prvih dviju fotografskih umjetničkih kolonija održanih 2010. i 2011. u Erdutu i Baranji, pod nazivom Foto Ars Danubia, čiji su idejni začetnici Romulić multimedia studio i Udruga ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut.

I ove godine, u vremenu od 11.-14. listopada 2012. održat će se fotografska umjetnička kolonija Foto Ars Japodija, i to na području Plitvičkih Jezera.

Ova, već tradicionalna umjetnička kolonija, nastavak je prvih dviju fotografskih umjetničkih kolonija održanih 2010. i 2011. u Erdutu i Baranji, pod nazivom Foto Ars Danubia, čiji su idejni začetnici Romulić multimedia studio i Udruga ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut.

Ova jedinstvena umjetnička događanja okupljaju eminentne hrvatske fotografe, gdje uz zajedničko druženje i rad nastaju kvalitetne umjetničke fotografije vezane uz hrvatske krajolike, a biti će i prilike podijeliti tom prilikom nastala umjetnička ostvarenja s lokalnim stanovništvom na završnoj izložbi koja će biti otvorena u nedjelju, 14. listopada u 14.00.

Tijek kolonije biti će popraćen medijskom pažnjom kao i dosadašnje „Foto Ars“ kolonije, a za dostupnost velikog broja kvalitetnih objektiva i novih profesionalnih fotoaparata pobrinula se je poznata fotografska firma Canon i njihova CPS podrška za Hrvatsku.

Na ovogodišnjoj koloniji uz ugodno druženje, rad i međusobnu profesionalnu edukaciju nizati će se sljedeća poznata imena profesionalne i umjetničke fotografije i video stvaralaštva:

Mario Romulić www.romulic.com

Dražen Stojčić www.stojcic.com

Janko Belaj FOTOZINE.ORG www.belaj.com

Saša Poldan www.sasapoldan.com

Rade Jug rade-jug.artistwebsites.com

Zoran Osrečak www.zockphoto.com

Damir Senčar HINA www.sencar.hr

Darko Bandić AP www.ap.org

Krunoslav Lisac www.croatian-landscapes.com

Davor Puklavec, PIXSELL www.davorpuklavec.com

Vladimir Šimunić www.simunicphoto.com

Krešimir Žanetić www.zanetic.hr

Goran Šafarek www.visionexpander.com

Gordan Ožegović oggy30.fotoklub.hr

Saša Kavić REUTERS www.reuters.com

Marko Butraković www.butrakovic.com

Danijel Pek www.antitalent.net

Boris Krstinić www.boriskrstinic.com

Domaćin na Plitvičkim Jezerima biti će g. Rade Jug, uz pomoć Foto Kluba Plitvička Jezera, a pod sponzorstvom Turističke Zajednice Općine Plitvička Jezera, Javne ustanove Nacionalni Park Plitvička Jezera, Općine Plitvička Jezera, Općine Rakovica i Turističke Zajednice Općine Rakovica, Pastoralni centar župe Marije Majke Crkve, i već tradicionalno, uz tehničku i stručnu pomoć regionalnog Canon CPS-a (Canon Professional Service), na čelu s g. Ivanom Matićem, regionalnim Canon managerom za partnere i g. Ferencom Torokom, starijim prodajnim i marketinškim stručnjakom, predstavnikom Canon CPS-a za CEE regiju.

Na ovom umjetničkom događanju očekuje se spomenutih dvadesetak fotografa i snimatelja, domaćina, predstavnika medija i gostiju koji će aktivno sudjelovati u obradi jedne od najljepših prirodnih ljepota, Nacionalnog parka Plitvička Jezera i okolnih prirodnih ljepota.