Photoshop radionica fotokluba Čakovec

Fotoklub Čakovec započinje 10.12.2012. godine radionicu Photoshopa. Savladajte osnovne i naprednije mogućnosti alata koji je već godinama industrijski standard u grafičkoj industriji i dizajnu. Radionica je namjenjena fotografima, dizajnerima, web dizajnerima i svakome tko ima želju i potrebu naučiti koristiti se ovim programom.

Termini radionice raspoređeni su u dva tjedna i to: 10.-12. prosinca i 17.-19. prosinac 2012. s početkom u 18 sati. Svaki termin traje dva sata ( ukupno 12 sati ).
Radionica će biti održana u informatičkoj učionici Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, ulica Bana Josipa Jelačića 22. ( Bivša vojarna, srednja zgrada, I kat. ). U suradnji sa TIC Međimurje osigurana su računala za sve polaznike.

Više informacija na: www.fotoklub-cakovec.hr i http://fotoklub-cakovec.hr/wp/radionice/photoshop-radionica

PROGRAM:

Uvod – upoznavanje sa sučeljem – radni prostor,paneli, alati

Rad sa selekcijama – alati za selektiranje, korekcija, pomicanje i fino podešavanje selekcija, snimanje i ponovno učitavanje.

Slojevi (Layers ) – izrada, grupiranje, promjena položaja, promjena vidljivosti i ispunjenosti,promjena načina mješanja, zaključavanje, clipping i brisanje, smart objekt sloj, izrada kolaža

Maske i kanali – način izrade i korištenja

Type i vektorski alati – izrada i editiranje tekstualnih slojeva, izrada vektorskih oblika, korištenje alata Pen.

Osnovna obrada fotografije od sirove (RAW) datoteke iz kamere do pripreme za ispis / web.
Uključuje rad u Camera RAW-u, crop, retuširanje, kolor korekciju, korekciju distorzija, izoštravanje i pripremu za ispis/web.

Izrada letka / plakata / web bannera