PhotoCity 2015 – izložba fotografija, proglašenje pobjednika i rezultati

Ovogodišnji laureati fotografskog natječaja PhotoCity su Dejan Miloradov, Srbija i Eldin Hasanagić, Bosna i Hercegovina.

Prestižnu titulu osvojili su u konkurenciji 154 autora s područja Balkana, iz 10 zemalja. Organizator je zahvaljujući sponzorima i donatorima pripremio za najbolje vrijedne nagrade, tako je pobjednik osvojio novčanu nagradu od 2.500 kn, a Eldin čast i mogućnost da 2 tjedna iskoristi prostor galerije za svoju samostalnu izložbu.

Uz njih, drugoplasirani Milan Zulić iz Srbije osvojio je boravak u prestižnom turističkom kompleksu kod Šibenika 3 dana u mobilehome za 4 osobe, a trećeplasirani Pavao Toth iz Hrvatske novčanu nagradu.

Osigurane su i ostale nagrade: 4. mjesto – Dalibor Talajić iz Hrvatske – vikend u hotelu Villa Borgo u Motovunu, 5. nagrada ide u Sloveniju Eriku Niku Neubaueru poklon bon za ispis 1000 kuna vrijedne Epson DigiGraphie tehnologije velikog formata, 6. mjesto – Nediljko Prološčić (HR)- poklon paket EuroTrade Rovinj, 7. mjesto za Samira Zahirovića iz Bosne i Hercegovine izlet brodom uz ronjenje, te 8. plasirani Marko Milošević iz Srbije poklon večeru za 2 osobe, koje ustupa potrebitim iz lokalne sredine, iz Svetog Lovreča. Žiri u sastavu Slavica Isovska (Slo), Krešimir Pletikosa (HR) i Dušan Grbac (HR) odabrao je i najbolje fotografije za selektiranu izložbu na temu ovogodišnjeg natječaja ‘Nema krize!’. Bez znanja o autorima fotografija imali su nelak posao izabrati one najbliže temi.

Sve relevantne informacije vezane uz ovogodišnji PhotoCity možete pogledati na http://issuu.com/hrsta/docs/katalog15 .

Dejan Miloradov
Dejan Miloradov

 

Milan Zulić
Milan Zulić
 

Samir Zahirović
Samir Zahirović