Ovako izgleda hrpa fotografija pristiglih na Flickr u 24-sata

Ne tako davno, Flickr je premašio brojku od 6 milijardi fotografija, što je poprilično puno. U stvari to je možda i više nego što si ljudski mozak može normalno predstaviti. Kako bi si ipak mogli lakše predočiti, umjetnik Erik Kessels ispisao je sve fotografije pristigle na Flickr u jednom danu. Rezultat je više od milijun fotografija i ogromna hrpa.

Ne tako davno, Flickr je premašio brojku od 6 milijardi fotografija, što je poprilično puno. U stvari to je možda i više nego što si ljudski mozak može normalno predstaviti. Kako bi si ipak mogli lakše predočiti, umjetnik Erik Kessels ispisao je sve fotografije pristigle na Flickr u jednom danu. Rezultat je više od milijun fotografija i ogromna hrpa. Naziv projekta je “Photography in Abundance” (izobilje fotografije).

Digitalni fotoaparati i internet promijenili su interakciju ljudi s fotografijama, i fotografiju samu. Nekad se smatralo da fotografija nije završena sve dok nije razvijena. Još uvijek postoje oni koji tako misle, ali uz nevjerojatne količine fotografija koje nastaju svaki dan, isprint čak i njihovog malog dijela stvorio bi brdo fotografija.

No Flickr je relativno “sitna riba” u odnosu na Facebook koji mjesečno zaprimi čak oko 6 milijardi fotografija. Upravo to i je ideja ovog projekta kojim je Kessels htio pokazati koliko smo u stvari u svakom trenutku pretrpani fotografijama.

Link