Otvorenje izložbe “OTOK HVAR 1904. – 1918.”

U Galeriji Fotokluba Split, odnosno u Marmontovoj ulici ispred, otvorena je večeras jedna od najznačajnijih ovogodišnjih izložbi. “OTOK HVAR 1904. – 1918.”

Radi se o izložbi fotografija iz vremena Austro – Ugarske. Snimio ih je artista fotograf Petar Ruljančić prije stotinjak godina. Fotografije su napravljene sa original negativ materijala u naravi staklene ploče formata 13cm x 18cm. Snimljene su na otoku Hvaru većinom u mjestu Stari Grad, ali i šire.

Na otvorenju izložbe su, u nazočnosti nekoliko stotina ljudi u Marmontovoj ulici, govore održali autor izložbe Frane Božiković, predsjednik Fotokluba Split Feđa Klarić i dožupan (hvaranin) Visko Haladić koji je ujedno i službeno otvorio izložbu.

Folklorna skupina udruge „TRIM“ iz Vrboske sa otoka Hvara predstavila se plesom na otvorenju, ples STORE FORSKE TONCE / stare hvarske plesove / uz pratnju tradicijskog instrumenta lirica.

U Galeriji Fotokluba Split izložena je i prastara kamera sa mijehom iz tog vremena, istovjetna onoj koju je autor koristio, a koja privlači veliku pozornost posjetitelja.