Otvorenje festivala ROVINJ PHOTODAYS

Otvaranje desetog festivala fotografije Rovinj Photodays, koji će se održati 5. svibnja, u prostorima Zavičajnog muzeja grada Rovinja, s početkom u 13:00 sati.

Na otvaranju će se prisutnima obratiti i Willie Osterman, glavni selektor natjecanja.
Willie Osterman je profesor i voditelj odjela Fine Art Photography na Rochester Institute of Technology u New Yorku gdje trenutno predaje, provodi istraživanja i aktivno se bavi umjetnošću.

Ovogodišnji program festivala donosi 10ak referentnih izložbi, niz fotografskih susreta, radionice, predavanja, pregled portfolia, 2 after partyja i još mnogo druženja između službenog programa.

Festival završava 6. svibnja, svečanom dodjelom nagrada pobjednicima godišnjeg natječaja i objavom dobitnika Grand Prix-a!

U sklopu festivala, predstavljamo vam i veliki nagradni Rovinj Foto Maraton! Ulice Rovinja, koji je jedan od 5 najfotografiranijih gradova na Mediteranu, idealna su kulisa za fotografske izazove! Na ukupno pet lokacija sudionici će se okušati upet nagradnih kategorija, koje će biti tajna sve do samoga početka.

Članovi internacionalnog ocjenjivačkog suda odabrat će po jedan najbolji rad iz svake kategorije te pohvaliti one koji to zaslužuju.
Pobjednike kategorija čeka pet izuzetno zanimljivih nagrada; pet izuzetnih istarskih delicija u pozamašnim količinama. Koga čeka veliki istarski pršut Pisinum, paket maslinovog ulja Chiavalon, karton boca vinarije Geržinić, čarobni set Natura Tartufa ili nadaleko poznati sir Veli Jože od 7 kilograma mljekare Latus, vidjet ćemo na dodjeli nagrada koja je na rasporedu u 22 sata na terasi bazena turističkog naselja Amarin.

Više…