Otvoreni poziv za izlaganje GLITCH UMJETNOSTI

fubar-fotografija

/’fu:bar/
OTVORENI POZIV za IZLAGANJE GLITCH UMJETNOSTI
prijave: 18. lipnja – 1. rujna 2016.
izložba: rujan 2016.
http://fubar.space

Otvoreni poziv svima koji stvaraju greškama. Utjelovljujemo digitalnu nasumičnost u opipljive objekte te zvučne i vizualne instalacije. Razmatramo sve uratke u bilo kojoj glitch tehnici ako ih je moguće predstaviti kao digitalni ispis, zvučni zapis, web-objekt ili videoprojekciju.

Prijave su otvorene od 18. lipnja do 1. rujna 2016. na međunarodnom online obrascu.

Za sva pitanja i dodatne informacije pišite na: fubar@hacklab01.org

***

/’fu:bar/ jest događanje s tematikom greške u novomedijskoj umjetnosti i procesu njezina nastajanja. Sastoji se od prezentacijskih cjelina (artist talkova), edukativnih radionica, umjetničkih audiovizualnih performansa i izvedbi te izložbe glitch vizualne umjetnosti.
Održava se u Sivoj Galeriji u AKC Medika u Zagrebu i cilj mu je okupiti suvremene glitch umjetnike iz cijeloga svijeta te podržati recentnu novomedijsku estetiku editiranog kôda i eksperimentalnog pristupa.

Glitch (/ɡlɪtʃ/) jest umjetnost namjerne greške, oštećenih ili neispravnih digitalnih datoteka, estetika neočekivanog u tehnološkim procesima koja vlastitom nasumičnošću razotkriva unutrašnjost računalnih sustava. Glitch umjetnici namjerno stvaraju slučajnost eksperimentirajući vizualnim i digitalnim kôdom i time u pukotinama novih medija kreiraju novu kulturnu sintaksu digitalne pismenosti.

***

/’fu:bar/ organizira Autonomni kulturni centar Attack u suradnji s UO Format C uz potporu Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Projekt su financijski podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport te Zaklada Kultura nova koja podržava program AKC Attack i Format C.