Otvorene prijave za 20. školu medijske kulture “dr. Ante Peterlić”

Škola medijske kulture “dr. Ante Peterlić” jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj te među stotinu i pedeset najvažnijih na razini Europske Unije kojim je u 20 godina postojanja prošlo više od 2500 polaznika.

Svi nastavnici, odgajatelji, studenti, klubovi, udruge i samostalni autori koji žele učiti o filmu, usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati  s najvećim filmskim profesionalcima mogu se prijaviti do 15. lipnja 2018. godine na stranicama Hrvatskoga filmskog saveza: www.hfs.hr

Pravo je vrijeme da upišete Školu jer današnja su djeca – djeca medija od najranije dobi, a bez medijskog znanja, svi se pojedinci prepuštaju medijima bez kritičkog odmaka. Također, medijska kultura obvezni je dio nastave Hrvatskog jezika u školama dok je učenje o medijima daleko šire od onoga kako se na prvi pogled čini.

Ulaganje u učitelje, profesore, stručne suradnike, odgajatelje, ali i one koji su tek zaljubljenici u medije, ulaganje je u generacije i generacije djece i mladih. Od 18. do 28. kolovoza Varaždin će na 10 dana postati pravo filmsko središte, stoga požurite jer prijave traju do 15. lipnja, a zbog velikog interesa, broj polaznika je ograničen.

Na Školi medijske kulture “dr. Ante Peterlić” zastupljena je i fotografija radionicom za digitalnu fotografiju. Voditelj je radionice Darije Petković, akademski filmski snimatelj i fotograf.

Prijaviti se možete ovdje.