Otvorena izložba 1. Salona fotografije Čakovec 2011

U petak, 4. studenog, 2011. u Galerijskom prostoru Muzeja Međimurja u Čakovcu, kao kulminacija natječaja raspisanog 1.srpnja 2011., otvorena je izložba 1. Salona fotografije Čakovec 2011. u organizaciji Udruge Fotografija, po projektu kojeg je idejno začeo i vodio naš kolega s portala Petar "Grozni" Kovač.
1. nagrada – kategorija Humor – Zvonko Radičanin – Lovac i lovina

U petak, 4. studenog, 2011. u Galerijskom prostoru Muzeja Međimurja u Čakovcu, kao kulminacija natječaja raspisanog 1.srpnja 2011., otvorena je izložba 1. Salona fotografije Čakovec 2011. u organizaciji Udruge Fotografija, po projektu kojeg je idejno začeo i vodio naš kolega s portala Petar “Grozni” Kovač.

Podsjetimo, natječaj je bio otvoren za sve fotografe s područja Republike Hrvatske, bez obzira na fotografsko zvanje, a fotografije su se mogle slati na četiri zadane teme: Slobodna tema, Žena, Priroda i Humor. Na natječaj je prijavljeno 1402 fotografije od 158 autora iz cijele Hrvatske. Cijenjeni žiri koji se sastojao od prof. Ivice Nikolca, predsjednika Hrvatskog fotosaveza, gosp. Vinka Šebreka, počasnog predsjednika Fotokluba Zagreb, prof. Danijele Lušin, prof. dr. Miljenka Marottija i gosp. Čedomila Grosa prihvatio je po strogim kriterijima 121 rad od 52 autora u selekciju Salona. Popis prihvaćenih i nagrađenih autora i radova možete preuzeti u privitku.

Na svečanosti otvaranja nazočilo je stotinjak ljudi i većina nagrađenih autora, koji su osobno preuzeli plakete, medalje i pohvale.

Ovogodišnji Salon je početak jednog projekta, nadamo se duge tradicije, kojim želimo popularizirati kvalitetnu fotografiju, kao i grad Čakovec te Međimurje na fotografskoj karti svijeta.

Dogodine će biti održan Salon, koji će, nadamo se, imati međunarodni karakter. Ovom prilikom zahvaljujemo se i Upravi Muzeja Međimurja na terminu i prostoru u njihovoj Galeriji, gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji i Turističkoj zajednici grada Čakovca na pokroviteljstvu manifestacije, žiriju na stručno i korektno obavljenom poslu, a ponajviše autorima koji su poslali svoje radove, bez kojih cijela manifestacija ne bi bila moguća.

Izložbu je moguće pogledati do 18. studenog, a nakon toga ćemo je prenijeti u “virtualni svijet”. Katalozi izložbe, kao i nagrade autorima, koji nisu mogli nazočiti, bit će poslani poštom tokom studenog i prosinca ove godine.

1. nagrada - kategorija Priroda - Petar Sabol - Prirodna apstrakcija
1. nagrada - kategorija Slobodna - Neda Rački - Ples na stepenicama