Otvoren ovogodišnji natječaj Mladi Kreativni Chevrolet

Šesto izdanje europskog natječaja Mladi Kreativni Chevrolet za studenateprimjenjenih umjetnosti i ove je godine otvoreno za hrvatske studente.

Šesto izdanje europskog natječaja Mladi Kreativni Chevrolet za studenate primjenjenih umjetnosti i ove je godine otvoreno za hrvatske studente. Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Akademije dramskih umjetnosti, Grafičkog fakulteta, i po prvi puta studenti dizajna pri Arhitektonskom fakultetu provjerit će svoje vještine i kreativnost, i do kraja ožujka predavati radove u kategorijama moda, fotografija, video i vizualne umjetnosti.

O nacionalnim pobjednicima u svakoj kategoriji u lipnju će odlučiti žiri, koji čine priznati umjetnici, kreativni stručnjaci, medijski profesionalci i predstavnici Chevroleta, dok će europski pobjednici biti proglašeni u srpnju.

Novčane nagrade za prva tri mjesta svake kategorije narasle su u odnosu na prethodne godine na 1.200, 800 odnosno 500 eura na nacionalnoj te 4.000, 3.000, odnosno 2.000 eura na europskoj razini. Osim toga, svaki europski pobjednik dobiva priliku za jedinstveno stažiranje i stjecanje radnog iskustva u svojem području.

Svim zadacima ovogodišnjeg natječaja MKC zajednički je duh optimizma, osjećaj za priliku, energija i nadahnuće za pomak ka boljem životu.

Inače, prošle je godine u natječaju sudjelovalo 155 umjetničkih fakulteta iz 22 europske države, dok su ove godine te brojke već premašene. Hrvatski studenti proteklih su godina osvojili nekoliko europskih nagrada, pa su tako Neven Mihić 2008. u Torinu, a Maja i Petra Špoljar 2009. u Berlinu primili treću nagradu u kategoriji moda, dok je treća nagrada u kategoriji video 2010. godine uručena Davoru Konjikušiću, Gašperu Milkoviču Biloslavu i Nevenu Petroviću u Parizu.

O natječaju Mladi Kreativni Chevrolet

Mladi Kreativni Chevrolet europski je natječaj za studente primijenjenih umjetnosti koji Chevrolet Europe od 2007. svake godine organizira za različita umjetnička područja (2012.: moda, fotografija, video i vizualne umjetnosti). Ovim projektom Chevrolet Europe nastoji poticati kreativnost i pomoći mladim umjetnicima, ali i učvrstiti neke ključne vrijednosti utkane u temelje ove kompanije. Natječaj se provodi tako da u svakoj od zemalja sudionica žiri dodjeljuje tri nagrade u svakoj od odabranih kategorija. Svi prvonagrađeni na nacionalnoj razini pozvani su da sudjeluju u europskom natječaju u kojemu međunarodni žiri odlučuje o tri najbolja projekta u svakoj kategoriji. Više informacija o natječaju potražite na web-stranici www.youngcreativechevrolet.eu.

O Chevroletu

Chevrolet je najveći svjetski brand General Motorsa koji godišnje prodaje oko četiri milijuna vozila u više od 140 zemalja. Četvrti je po veličini svjetski automobilski brand kada se radi o prodaji i jedan je od najbrže rastućih brandova na svijetu. Chevroletovi automobili spajaju
strast, privlačan dizajn i praktičnost te nude izvanrednu vrijednost za novac. Osnovan 1911.

Chevrolet Europe GmbH
Stelzenstrasse 4
8152 Glattpark
Switzerland

media.chevroleteurope.com
www.chevroleteurope.com

U Sjedinjenim Američkim Državama od strane švicarskog useljenika Louisa Chevroleta, ovaj brand je 2011. godine proslavio svoju stogodišnjicu postojanja. Godine 2005. Chevrolet je ponovno predstavljen i uveden na europsko tržište, na kojem ga zastupa ukupno 2.500 prodajnih i servisnih punktova u Zapadnoj i Srednjoj Europi. Chevroletov europski portfelj sačinjavaju gradski automobil Spark, mali Aveo i kompaktni Cruze, u limuzinskim i izvedbama s pet vrata, obiteljski jednovolumen Orlando, SUV Captiva, legendarni sportski automobili Camaro i Corvette te električni automobil s produljenim dosegom Volt. U 2012. Chevrolet će predstaviti karavansku izvedbu Cruzea i srednje veliku limuzinu Malibu. Više informacija o Chevroletu može se naći na web-stranicama www.chevroleteurope.com ili media.chevroleteurope.com.

Kontakt:
Danijela Kasunić
Chevrolet PR Specialist
tel: +38515580933
mob: +385996116633
danijela.kasunic@gm.com

Jasna Stilinović
Chevrolet PR Manager
tel: +38515580924
mob: +385996116624
jasna.stilinovic@gm.com