Otvaranje 5. Foto dana mladih

Pozivamo Vas na svečano otvaranje 5. Foto dana mladih u četvrtak, 7. svibnja 2015. godine u 21 sat na Koranskom mostu u Karlovcu.

Na svečanom otvaranju očekuje se dolazak gradonačelnika grada Karlovca Damira Jelića, predsjednika Gradskog vijeća Damira Mandića, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andreje Navijalić te predstavnika Ministarstva kulture RH i Ministarstva turizma RH.

Otvaranje Foto dana mladih proteći će u svečanom ozračju i slavlju prvog jubileja manifestacije.

U četvrtak u 21 sat na drvenom Koranskom mostu program počinje projekcijom filma ‘5 godina Foto dana mladih’, predstavljanjem ovogodišnjih sudionika, noćnom izložbom fotografija, kratkim glazbenim insertima karlovačkih umjetnika te vizualnom prilagodbom starog drvenog mosta. U 22 sata stiže skupina Artifan, koja će posebno za fotografe Foto dana mladih na obalama rijeke Korane  izvesti vatreni show, a grupa Kinoklub i Dino Jelusić će nakon toga okupiti publiku na Maloj sceni Hrvatskog doma.

Više o programu saznajte na fotodanimladih.com.hr/raspored/

Na ovogodišnjim Foto danima mladih, od 7. do 12. svibnja, očekuju nas izložbe, predavanja, tribine i koncerti, a 50 odabranih fotografa i fotografkinja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, očekuje natjecanje u kojemu će imati priliku osvojiti prestižnu nagradu najboljeg mladog fotografa Foto dana mladih, Canon EOS 700D aparat i 18-55mm objektiv, a najbolje fotografije otkupit će Turistička zajednica grada Karlovca. Ključan dio Foto dana mladih je edukacija, a za sve posjetitelje organiziramo predavanja, radionice i tribine, od kojih izdvajamo zanimljivo predavanje o meteorološkoj fotografiji i fotografiranju munja, podvodnoj fotografiji, dokumentarnoj fotografiji i tribinu o važnosti fotografije za promociju kulturne i prirodne baštine grada Karlovca.

 

Raspored izvođača i video najave:

Kinoklub (7.5., Mala Scena)

Pavel (8.5., Papa’s bar)

Humanofon (8.5., Papa’s bar)

The Chocolate Nipples (8.5., Papa’s bar)

Soul Radio (9.5. Mala scena)