Organ Vida 2012 – foto natječaj

Otvoren je natječaj 4. međunarodnog festivala fotografije Organ Vida, s temom dokumentarna fotografija. Natječaj završava 1. svibnja 2012. godine.
4. međunarodni festival fotografije Organ Vida održat će se po prvi puta u kinu Europa, od 15. do 16. lipnja 2012. godine, ali i u jednoj od galerija u gradu Zagrebu.

Gledajući na fotografiju kao sredstvo izražavanja, odnosno dokumentiranja društvenih događaja i ljudskog ponašanja, na ovogodišnjem će se međunarodnom festivalu fotografije Organ Vida predstaviti radovi na temu dokumentarne fotografije u svojem najširem smislu.

Na natječaj se mogu prijaviti svi punoljetni državljani Republike Hrvatske i inozemni autori, a primaju se serije fotografija, odnosno dokumentarni projekti, od minimalno tri (3) do maksimalno dvadeset (20) fotografija. Dokumentarni serijal treba pratiti i pripadajući opis.

Izabrani radovi bit će izloženi u galerijskom prostoru za vrijeme trajanja festivala, a o izboru finalista i pobjednika odlučit će profesionalni međunarodni žiri od pet članova. Članovi žirija bit će uskoro objavljeni na Internet stranici međunarodnog festivala.

Pobjedniku 4. međunarodnog festivala fotografije Organ Vida bit će uručena nagrada i priznanje Organa Vida..

Rezultati natječaja bit će objavljeni 20. svibnja na Internet stranici međunarodnog festivala.