Omiš – predavanje: Goran Jović

Povodom proslave 3. rođendana, Fotoklub „Rišpet Omiš“, u suradnji s Centrom za kulturu Omiš, organizira predavanje višestruko nagrađivanoga imotskog fotografa, svjetskog putopisca, humanitarca i pustolova Gorana Jovića. Predavanje na temu putopisne priče održat će se u nedjelju, 19. lipnja 2016. godine, s početkom u 19 sati u prostorijama Ilirskog sjemeništa na Priku u Omišu.

Fotoklub „Rišpet Omiš“ na predavanje poziva sve članove Kluba, ljubitelje fotografije i njihove prijatelje. Ne propustite ovo zanimljivo i atraktivno predavanje, a ujedno i uveličajte proslavu 3. rođendana Kluba!

jovic-fotografija

Goran Jović fotografijom se bavi od 2009. godine, a u svom radu teži dokumentarnoj fotografiji koju smatra svojom velikom strašću i ciljem. Početkom karijere usavršavao se fotografiranjem uličnog života svjetskih metropola Barcelone i New Yorka, a 2011. godine spaja svoju strast s radom u volonterskim i humanitarnim misijama u Tanzaniji (pleme Maasai) i Ekvadoru (andska sela u dubokim predjelima Amazonije). 2012. godine radi svjetski priznate i nagrađivane fotopriče iz brazilskih favela, a 2013. godine kreće u nove avanture i stvara fotopriče o etiopskim domorodačkim plemenima i o tibetskom polunomadskom narodu na 5000 metara nadmorske visine. 2014. godine ponovo se vraća u Etiopiju s ciljem da fotografira jednu romantičnu priču u dolinu rijeke Omo. 2015. godine fotografijom bilježi običaje indonezijskog otoka Sumatre, naroda Mentawai s otoka Siberut te naroda Tengger na obroncima vulkana Bromo.

Goranove fotografije objavljuju svjetski poznati časopisi i mrežne stranice, a dobitnik je više od 20 većinom zlatnih nagrada i priznanja raznih renomiranih fotonatječaja diljem svijeta. Izdvajamo Art Photo – USA, World Cup of Photography – USA, Fremantle International Portrait – Australia, Best Shot Portraiture – United Kingdom, Ozone Zone Int. Photo Salon – Canada, Grand Prix De La Decouverte – France, EIP Award UPI – Egypt itd.
U ožujku 2015. godine, s kolegom Vedranom Vidakom, gostuje u ciklusu putopisnih tribina pod nazivom „Tamo, tamo da putujem…“ u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, a zahvaljujući ovom događaju, i mi imamo čast poslušati i vidjeti dio te priče.