Novi zoom objektiv za novu PEN generaciju – M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ

Olympusovu novu generaciju svestranih PEN fotoaparata sada možete koristiti i s novim standardnim zoom objektivom M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ. On dolazi s novim, glatkim, gotovo nečujnim elektromagnetskim zoom mehanizmom koji sam pokreće objektiv pa ga ne morate okretati rukom.

Olympusovu novu generaciju svestranih PEN fotoaparata sada možete koristiti i s novim standardnim zoom objektivom M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ. On dolazi s novim, glatkim, gotovo nečujnim elektromagnetskim zoom mehanizmom koji sam pokreće objektiv pa ga ne morate okretati rukom. Na ovaj način je lako snimiti odlične video snimke. Ako dodamo promjenjivu brzinu zoomiranja i munjevito brz autofokus onda je to savršen zoom objektiv za snimanje filmova i portreta. Savršen je i za snimanje makro fotografija i širokokutnih snimaka. Uz maksimalno vidno polje od 84°, žarišnu duljinu od 24-100mm* i opciju ručnog izoštravanja, ovaj iznimni objektiv pruža vlasnicima PEN fotoaparata gotovo sve. PEN linija sada ima standardni zoom objektiv koji je jednako svestran i kvalitetan kao i oni. U prodaju dolazi krajem siječnja 2012 po preporučenoj MPC od 2.999,00 kn.

Uglađeniji i tiši

M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ postavlja novi standard zoom objektiva za snimanje video zapisa. Elektromagnetski zoom mehanizam osigurava glatko i tiho zoomiranje. Na ovaj način eliminira se potresanje fotoaparata kada zoomirate rukom i poništava buka koju stvara motor u pozadini što može uništiti sam film. Motor možete podesiti da zoomira jednom od tri moguće brzine. „Spora“ postavka daje vam vremena da se koncentrirate na kadriranje, a s „brzom“ nećete propustiti niti jednu situaciju.

Brže i bliže

Novi objektiv pruža standardno 4.2x povećanje i izuzetno je brz. Elektromagnetski motor je zaslužan za brzo reagiranje, a u kombinaciji s Olympusovom MSC (Movie and Still Compatible) tehnologijom zagarantirano je brzo i gotovo nečujno automatsko izoštravanje. Kako bi ovaj objektiv bio još bolji, Olympus je unaprijedio MSC linearnim motorom koji koristi elektromagnetski pogon kako bi fokusiranje bilo još brže i tiše, a u konačnici i bolje za snimanje video zapisa.

Automatski i ručno

Kao i ostali Olympusovi PEN objektivi, M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ daje superiornu kvalitetu slike zahvaljujući višeslojnom premazu na svim lećama i dvije asferične leće koji ispravljaju uobičajeno izobličenje slike vezana uz zoom objektive. Renomirana Olympusova kvaliteta posebno je vidljiva kada se koristi Makro način snimanja koji nudi povećanje od 0.72x* na udaljenosti od 20 do 50cm. Manje je poznat novi gumb L-Fn (prvi put se pojavio na PEN objektivu), koji sprečava slučajno bježanje fokusa na krivi subjekt. Ako se nešto nenadano stvori između objektiva i željenog subjekta snimanja, jednostavno pritisnete ovaj gumb kako biste privremeno prekinuli autofokus dok ne nestane. Za ljubitelje ručnih postavki prilikom snimanja, ovaj objektiv nudi još jednu rijetku poslasticu, a to je mogućnost potpunog isključivanja autofokusa i prelazak na ručno izoštravanje putem zoom prstena.

Micro Four Thirds standard znači da su PEN fotoaparati kompaktni i jednostavni za nošenje. To vlasnicima omogućava snimanje u raznim uvjetima i na raznim mjestima stoga je dobro znati da je ovaj objektiv opremljen vrhunskim mehanizmom koji ga štiti od prašine i zapljuskivanja. Ovaj mehanizam je prvenstveno bio stvoren za vrhunske objektive ZUIKO DIGITAL Top Pro Serije, ali sada postoji zoom objektiv i za PEN koji je dovoljno otporan da vas može pratiti gdje god da pođete.

M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ će se prodavati posebno i kao dio kit pakiranja s jednim od tri nova PEN fotoaparata: PEN Lite (E-PL3), PEN Mini (E-PM3) i PEN E-P3. Dostupni su i odgovarajući zaštitni filtar, torbica za objektiv i poklopac.

* Odgovara ekvivalentu na 35mm fotoaparatu.