Novi Pirelli kalendar za 2012. ugledao svjetlo dana

Ozbiljniji ljubitelji fotografije sigurno poznaju tradiciju i kultni status koji ovaj kalendar uživa pa ga i nije potrebno posebno predstavljati, a za one koji se prvi put susreću s njim, ekspresni uvod:

Prvo izdanje kalendara izdano je davne 1964., a od tada su njegove stranice krasile po mnogima najljepše žene svijeta, uključujući  Sophiu Loren, Naomi Campbell, Christy Turlington, Natassju Kinski, Cindy Craford, Laetitiu Castu  i mnoge druge. Također, na kalendaru su radili i mnogi svjetski renomirani fotografi, poput Richarda Avedona, Maria Testina, Herba Rittsa i Annie Leibowitz, pa i ne čudi kultni status  kojeg je ovaj ekskluzivni kalendar stekao tokom godina među kolekcionarima diljem svijeta.

Kalendar nikad nije bio puštan u slobodnu prodaju, a svako izdanje može vam samo biti poklonjeno ako ste jedan od nekolicine važnih Pirellijevih poslovnih partnera ili VIP.

Novo  39.  izdanje imao je čast fotografirati Mario Sorrenti, fotograf talijanskog podrijetla kojeg modna publika poznaje po radovima objavljivanim u Vogue i Harper’s Baazaru, a sve fotografije snimljene su na Korzici, u društvu top modela poput Kate Moss, Mile Jovovich i drugih. Donosimo vam video sa seta!