NOOR u suradnji s Kamerades i Nikonom poziva vas na Master class dokumentarne fotografije

Kamerades-logo

NOOR u suradnji s kolektivom Kamerades i Nikonom, poziva vas da se prijavite na Master class za dokumentarne fotografe iz regije, koji će se održati u Beogradu od 30. ožujka do 3. travnja 2015. godine.

Tijekom petodnevne radionice, tri predavača – fotografa agencije i zaklade NOOR (noorimages.com), podijelit će svoja iskustva s 15 sudionika Master class tečaja. Majstori fotografije će pomagati  polaznicima u izradi portfelja, usavršavanju vještina obrade fotografija i učiti ih kako da “pronađu” i razrade priču . Tema radionice bit će i speecifičnosti međunarodnog foto tržišta , a Master class će biti prilika i za stjecanje kontakata i razvijanje osobnih vizija u području fotografije.

Na Master class mogu se prijaviti mladi dokumentarni fotografi i fotoreporteri iz : Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Slovenije. Ukupno će biti primljeno 15 sudionika.

Radionica je besplatna, troškovi putovanja i smještaja bit  će nadoknađeni (putovnica i zdravstveno osiguranje obvezni su za natječaj).

Za prijavu je potrebno imati :
• Osnovno iskustvo u dokumentarnoj fotografiji ili fotoreportersko iskustvo;
• Visoku razinu motivacije;
• Poznavanje engleskog jezika (radionica je na engleskom);
• Dobro tehničko razumijevanje fotografske opreme, radno iskustvo u medijima i osnovno znanje u obradi fotografija.

Za prijavu je potrebno poslati PDF dokument ne veći od 6MB koji će sadržavati:
• Biografiju ( CV) s osobnim kontakt podacima i tekstom u kojem ćete opisati svoj ​​rad i projekte. Potrebno je navesti podatke o radnom iskustvu, obuci u oblasti fotografije, ili potvrdu o minimum 1 godini bavljenja fotografijom.
• Motivaciono pismo na engleskom jeziku (1 stranica);
• Portfolio od najviše 30 fotografija s uvodnim tekstovima i opisom fotografije (predstavite svoju vještinu u pravljenju reportaže prilaganjem barem jedne priče od osam fotografija) .

Prijave se mogu poslati na: masterclass2015@noorimages.com prije ponoći 12. veljače 2015. godine (po srednjoeuropskom vremenu), kada ističe rok za prijavu.

Ukoliko slanje PDF datoteke predstavlja problem, prihvaćaju se i poveznice i Word dokumenti ili alternativni formati. Za više informacija, možete kontaktirati NOOR na masterclass2015@noorimages.com ili tel. +31.20.6164040 ili Skype: noorimages (Amsterdam).

Sudionici koji budu izabrani za radionicu, dobit će kratak zadatak na kojem bi trebali raditi do početka radionice.

Master class je organiziran uz podršku Nikon Europe BV (www.europe-nikon.com).
U organizaciji događaja NOOR u Beogradu surađuje s kolektivom Kamerades (www.kamerades.com).

NOOR (Amsterdam): Evelien Kunst
direktorica | NOOR
tel. + 31.20.616.4040
www.noorimages.com | skype: evelien.kunst

Kamerades (Beograd): Tamara Ognjanovic
upraviteljica projekta| Kamerades
tel. +381 63.8679.800
email: contact@kamerades.com ili tashaognjanovic@gmail.com
www.kamerades.com | skype: kamerades

nikon