Nikon 1 V1 – prve recenzije

Radi se o kompaktnom fotoaparatu s novim 10 Mpx "CX" senzorom te novim Nikon 1 ležištem za objektive. Nikon 1 V1 može snimati zapanjujućih 60 fotografija u sekundi i to pri punoj rezoluciji, osim toga ima mogućnost snimanja videa u punoj HD kvaliteti (1080p) te izuzetno brz hibridni auto fokus sustav.

Radi se o kompaktnom fotoaparatu s novim 10 Mpx “CX” senzorom te novim Nikon 1 ležištem za objektive. Nikon 1 V1 može snimati zapanjujućih 60 fotografija u sekundi i to pri punoj rezoluciji, osim toga ima mogućnost snimanja videa u punoj HD kvaliteti (1080p) te izuzetno brz hibridni auto fokus sustav.

Za razliku od većine kompakata Nikon V1 nudi konvencionalne “DSLR” modus snimanja – Program auto, prioritet zatvarača kao i manualni modus.

Opremljen je i elektronskim tražilom rezolucije ekrana od 1,44 milijuna točaka, 3-inčni ekran, dodatnim priključkom za spajanje vanjske bljeskalice, GPS jedinicom. Isto tako fotograf može birati između korištenja elektronskog ili mehaničkog zatvarača.

Sve ovo nabrojano ima i svoju cijenu, a ona je nemalih 900 dolara za kit s 10-300mm objektivom, odnosno 1 150 dolara u setu sa dva objektiva. U prodaju ide krajem ovog mjeseca.

U nastavku nekoliko linkova do još vrućih recenzija: