Natječaj: Rijeka mini art

HDLU Rijeka (Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka) raspisalo je natječaj za likovne umjetnike iz svih likovnih praksi u sljedećim kategorijama: slika i crtež, grafika, fotografija, trodimenzionalni radovi/skulptura, keramika, primijenjena umjetnost te novi mediji/prošireni mediji, multimedija/videoradovi, performans, hepening, body art.

Natječaj je objavljen je pod nazivom “Rijeka mini art”  jer je namijenjen radovima malih dimenzija. Slogan cijelog projekta jest „I monumentalno djelo može biti malih dimenzija“. 

Tema je natječaja slobodna. Jedan od početnih motiva za organizaciju natječaja malog formata bio je i Julije Klović, koji je rođen u malom mjestašcu Grižanama u neposrednoj blizini Rijeke. Ovo je svojevrsni hommage velikanu umjetnosti u malom formatu.

Maksimalne dimenzije radova jesu sljedeće: 15 x 15 cm za sliku, crtež, grafiku, fotografiju, a za trodimenzionalne radove 15 x 15 x 15 cm. Performans, hepening i body art najduže mogu trajati 5 minuta. Novi mediji/prošireni mediji, odnosno radovi u ovoj kategoriji, ne smiju biti duži od 3 minute. Umjetnik može prijaviti najviše tri rada i to u istoj kategoriji.

Otvorena je mogućnost da autori mogu pokloniti svoj rad organizatoru i mnogi su to već učinili. Želja je stvoriti zbirku recentnih umjetničkih radova malog formata koja je već nazvana Rijeka minijaturne umjetnosti. Dosad su se prijavili i donirali svoje radove autori iz Meksika, Grčke, Bugarske, Južne Koreje, Srbije, Poljske, Austrije, Hrvatske itd. Zadnji dan prijave je 25. listopada 2017. Opširnije o pravilima natječaja te o uvjetima sudjelovanja piše ovdje: http://www.rijekaminiart.com/2017/07/06/natjecaj-rijeka-mini-art-2017/.