Natječaj: JA SAM…/I AM…

Natječaj za sudjelovanje na skupnoj međunarodnoj izložbi „ JA SAM…/I AM…“ u okviru festivala PRVOMAJSKI INKUBATOR


Pozivaju se fotografi, vizualni umjetnici, spisatelji i spoken word umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu festivala “Prvomajski inkubator” od 27.travnja – 15. svibnja 2018.g. u galeriji „Decumanus“ u gradu Krku.

Započevši 2010.g. kao Udruga demo bendova grada Krka s primarnim fokusom na razvoj glazbenog stvaralaštva, udruga mijenja ime u Kreativni Krk budući da s vremenom širi područje svog djelovanja koje danas obuhvaća razne društvene, humanitarne i kulturne događaje. Ove godine organiziramo osmo izdanje glazbeno-likovno-edukativnog festivala „Prvomajski Inkubator“ u sklopu kojeg će se održati i izložba na temu „JA SAM…/I AM…“.

Festival je prvenstveno proslava Praznika rada, ali služi i kao platforma za kritički osvrt na stanje u gospodarstvu i tržištu rada. Za Prvomajski Inkubator 2018. g. izabrali smo temu koja već tradicionalno govori o radu, ali je ovaj put osobnijeg karaktera. Odmičemo se od općenitih, globalnih tema i fenomena i okrećemo se samom umjetniku-radniku. U fokusu je sada individua na tržištu rada, pojedinac kao dio kolektiva i sistema.

Više…