Natječaj: Fond za druge | Ljetna škola umjetnosti i aktivizma

Fond za druge objavljuje poziv za Ljetnu školu umjetnosti i aktivizma u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu (6. - 11. 9. 2017.).

Fond za druge i ADU organiziraju Ljetnu školu umjetnosti i aktivizma u Grožnjanu

Fond za druge je program udruge Domino koji je pokrenut u svibnju ove godine kao inicijativa poticanja filantropije i solidarnosti u Hrvatskoj. Fond za druge djeluje kroz nekoliko projektnih aktivnosti. Tako je do sada već Fond osnovao Nagradu građana i građanki Grada Zagreba “Nada Dimić” koja je dodijeljena u HDLU umjetnicima Sanji Iveković i Igoru Grubiću. U duhu same ideje Fonda za druge oni su novčani dio nagrade donirali dalje festivalu Fališ te filmskom umjetniku Miroslavu Sikavici. Nadalje, u okviru programa stipendiranja rezidencija u SAD-u, Fond za druge je podržao Vesnu Mačković, intermedijalnu hrvatsku umjetnicu, dobitnicu 3. godišnje nagrade za suvremenu umjetnost THT@MSU, koja ovo ljeto stvara svoj novi rad u rezidenciji Roberta Wilsona u Watermill centru u New Yorku. Izabrana između 700 kandidata iz cijelog svijeta nastupat će na 6-satnom programu ‘Fly into the sun’ posvećenog Lou Reedu u kojem sudjeluje 100 umjetnika iz cijelog svijeta.

Sljedeća aktivnost Fonda je upravo najavljena, a riječ je o Ljetnoj školi umjetnosti i aktivizma u Grožnjanu od 6. – 11. 9. 2017. godine, organiziranoj u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti. Škola je namijenjena umjetnicima i aktivistima iz Hrvatske i regije.
Fond za druge je program poticanja zajedničke podrške umjetnosti, aktivizma i edukacije. Jedna od glavnih aktivnosti Fonda za druge je organiziranje edukacija i rezidencija za umjetnike i aktiviste iz Hrvatske i regije. U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Zagreb od 6. – 11. 9. 2017. godine će se u Grožnjanu održati “Ljetna škola umjetnosti i aktivizma”.

Riječ je o programu namijenjenom umjetnicima i aktivistima iz Hrvatske i regije koji će tijekom boravka u Grožnjanu raditi na metodama:
– kontekstualiziranja angažiranog umjetničkog performansa;
– povezivanja aktivizma i arta,
– mobiliziranja šire zajednice,
– stvaranja akcija i happeninga,
– propitivanja ne/uspjeha,
– stvaranja zajedničkih platformi,
– produciranja novih inicijativa.

Voditelji programa su Snježana Banović, Zvonimir Dobrović, Bruno Isaković, Suzana Jašić, Aleksandra Vinkerlić

Pozivamo umjetnike i aktiviste, posebno one zainteresirane za aktivno promišljanje i stvaranje novih angažiranih umjetničkih projekata, uključivanje šire zajednice u svoj rad, poticanje odgovornijeg i kritičkog promišljanja, da se prijave za sudjelovanje u ovom programu.

Prijave se šalju isključivo mejlom na rezervacije@fund4others.org do 10. 8. 2017., a moraju sadržavati pismo motivacije i biografiju.

Rezultati će biti objavljeni na stranicama Fonda za druge 14. 8. 2017. godine.

Fond za druge pokriva troškove smještaja i boravka u Grožnjanu te studijske posjete umjetničkim i aktivističkim organizacijama u okolici Grožnjana. Također, postoji mogućnost subvencioniranja putnih troškova za sudionike – potrebu subvencije putnog troška je potrebno navesti u prijavi.

Više…