Naručite svoj primjerak knjige Promišljati fotografski

Iz tiska je izašla nova knjiga "Promišljati fotografski" mladog autora Davora Žerjava u nakladi Fotokluba Čakovec. Ovaj naslov predstavlja pravo osvježenje u domaćoj ponudi fotografskih knjiga, jer nudi odmak od standardnih fotografskim tematika poput savjeta "kako snimiti što" ili " kako obraditi fotografije na računalu".

Iz tiska je izašla nova knjiga “Promišljati fotografski” mladog autora Davora Žerjava u nakladi Fotokluba Čakovec. Ovaj naslov predstavlja pravo osvježenje u domaćoj ponudi fotografskih knjiga, jer nudi odmak od standardnih fotografskim tematika poput savjeta “kako snimiti što” ili ” kako obraditi fotografije na računalu”. Knjiga se bavi osnovama teorije fotografije i njezinim likovnim, estetskim i filozofskim načelima. Preporuča se svim fotografima početnicima kao i naprednim fotografima kao temeljna literatura.
Knjiga “Promišljati fotografski” je podijeljena u tri dijela.

Prvi dio se bavi temeljnim pojmovima fotografije: svjetlo, boja, optika, povijesni razvoj fotografije, a završava s fotografskom opremom i osnovnim vještinama uporabe fotoaparata. Drugi dio najopsežniji je dio knjige koji tumači likovni jezik fotografije, psihološke likovne elemente, kompozicijska načela i fotografski motiv. To su osnovni elementi svake fotografije te su u detalje obrađeni, kako bi čitatelj suvislo i suvereno mogao barati tim pojmovima. Treće poglavlje preporuča se fotografima, kao i fotografskoj publici / kritičarima uopće, jer opisuje na primjerima kako analizirati i formulirati suvisli osvrt na neku fotografiju, budući da se današnji komentari svode na “lajkanje” i “sviđanje” i kojeput usputni “super”.

Knjiga je plod zajedničkog rada cjelokupnog Fotokluba Čakovec. Sadrži 224 stranice, mnoge ilustracije i fotografije koje su sve autorski rada članova fotokluba. Recenzent knjige je gosp. Vinko Šebrek, počasni predsjednik Fotokluba Zagreb.

Impresum, sadržaj kao i par uzoraka stranica knjige možete prolistati na ovom linku.

Informacije za narudžbu pogledajte na ovoj stranici.

Cijena poštarine za tuzemstvo je 15 kn, a za inozemstvo ovisno o kojoj se državi radi. Uglavnom nakon inicijalne narudžbe putem navedenog emaila javiti ćemo vam se povratno sa detaljima uplate.

Specifikacije:
Cijena: 150 kn
Format: 21 x 20 cm
ISBN: 978-953-56785-0-2
Broj stranica: 224, boja
Uvez: meki
Godina izdanja: 2011.
Izdavač: Fotoklub Čakovec