Najbolji božićni pokloni za vašeg najdražeg fotografa

Božić je na vratima, a vi još uvijek niste ni blizu idealnog poklona za svog partnera, prijatelja ili već nekog trećeg s odličnim fotografskim okom? Tu uskačemo mi. Za vas smo pripremili pet najboljih poklona za jednog fotografa. Pa krenimo.

Polaroid fotići u posljednje su vrijeme velik ihit među svima, ne samo fotografima. Svi ih žele, svima su lijepi, imaju onaj vintage štih koji je sada in, ali rijetko tko zapravo i posjeduje jedan.Učinite svog fotografa ponosnim i priuštite mu jedan pravi polaroid fotoaparat. Možda ga čak ni ne morate kupovati, možda je dovoljno tek zaviriti u bakin stari ormar.

U sklopu retromanije, predstavljamo vam još jedan poklon koji bi mogao oduševiti vašeg zaljubljenika u fotografiju. Lomo fotoaparat, a može i pokoji film za isti. Ovaj je poklon još savršeniji ukoliko fotograf još nije imao prilike koristiti napravu koju zapravo pokreće film (već je teški pristaša digitalije). Zainteresirat ćete ga za jedan sasvim novi svijet, a on će vam na tome kasnije biti beskrajno zahvalan. Za ovakve fotoaparate također ne morate izdvajati prevelike svote novaca, dovoljno se tek malo ranije probuditi nedjeljom i posjetiti neki od sajmova. Naći će se izvrsnih lomića za tek nekoliko kuna.

Ako je pak vaš fotograf nešto više moderniji iako posjeduje svaki krik nove tehnologije, a time i, naravno, iPhone, idealni poklon za njega mogao bi biti jedan od onih malih objektiva za iPhone telefone. Nedavno smo vam otkrili da je upravo iPhone najkorišteniji aparat na fotografskoj stranici Flickr, a to vam može govoriti samo jedno; Ovo je idealan poklon za mog modernog fotografa.

Kad smo već kod Flickra i sličnih stranica, odličan poklon bi također mogao biti i korisnički račun na jednom od takvih servisa. Stoga ako dosad niste, popratite malo svog fotografa i saznajte koje su najposjećenije stranice na njegovom računalu, te ga iznenadite ovim korisnim poklonom.

I na kraju dolazimo do poklona koji će možda biti naučestaliji pod borovima svih ženskih fotografa, a to su upravo one sitnice koje će im mamiti osmijeh na lice svojim sjajom. Prsteni, lančići ,narukvice, kopčice, ma sve što vam srce poželi – u obliku fotića. Vaši će ženski fotografi skakati od sreće i jedva dočekati sljedeći izlazak iz kuće kako bi pokazali svijetu privrženost i ljubav prema svom poslu ili hobiju i, naravno, prema vama. Vjerujte nam, s ovim ne možete pogriješiti.

Nadamo se da smo barem malo pomogli, te da će vaši pokloni namjenjeni fotografima biti najbolji pokloni koje su ikad mogli poželjeti.