Najbolje hrvatske novinske fotografije u Splitu

Nakon Zagreba i Rijeke, i splitska će publika moći pogledati izložbu 100 najboljih novinskih fotografija za 2011. godinu, u organizaciji Zbora fotoreportera Hrvatske. Otvorenje je u subotu, 4. kolovoza, s početkom u 20 sati. Fotografije će biti izložene u Fotoklubu Split do 22. kolovoza.

Ovo je treća u nizu putujuće izložbe 100 najboljih profesionalnih novinskih fotografija koja će posjetiti desetak gradova diljem Hrvatske.

Ova izložba ujedno predstavlja i zanimljivu turističku ponudu, budući da se na jednom mjestu može dobiti pregled najvažnijih i najzanimljivijih zbivanja iz Hrvatske  u protekloj godini.

Ispod svake izložene fotografije nalazi se tekstualni opis na hrvatskom i engleskom jeziku, kako bi bila razumljiva domaćim i stranim posjetiteljima.

Na izložbi će biti istaknute pobjedničke fotografije u kategorijama Događaj, Svakodnevni život, Reportaža, Priroda i okoliš, Kultura i umjetnost, Portret te Sport.

Sve fotografije po kategorijama mogu se pogledati na službenoj stranici Zbora fotoreportera hrvatske kao i na njihovoj Facebook stranici. (culturenet.hr)