Najbolje fotografije mladih fotografa obilaze Hrvatsku

Ekipa Foto dana mladih i ove godine prezentira najbolje fotografije mladih fotografa po trgovima i ulicama najvećih hrvatskih gradova. Riječ je o najboljim fotografijama s prošlogodišnjeg natjecanja koje je bilo na Velom Lošinju. Ovaj vikend je rezerviran za Rijeku u subotu 16. ožujka, a dan kasnije izložba će biti i u Puli. Riječki korzo kod fontane i Trg Portarata u Puli su mjesta na kojima možete pronaći foto ekipu.

Foto dani mladih su zamišljeni kao trodnevno druženje mladih fotografa s raznim edukativnim radionicama i zadacima. Najbolji naravno osvaja nagrade i to je jedino natjecanje za mlade fotografe u cijeloj Hrvatskoj.

Osim što ćete moći vidjeti fotografije, ovo je prilika da fotografi saznaju sve o dva velika projekta koje zajedno organizira karlovačka udruga Izvan fokusa. Prvi su naravno Foto dani mladih za koji i dalje traju prijave do 10. travnja. Ove s godine organizirani u Zadru uz pomoć Canona. Drugi
projekt je Najbolje u Hrvatskoj za EU. Prijaviti se mogu fotografi do 25 godina s fotografijama iz cijele Hrvatske. Najbolje će biti poslane na razglednicama po cijeloj Europi točno na dan ulaska Hrvatske u EU. Ovako mladi žele pozdraviti ulazak u veliku europsku obitelj.

Prijave za ovaj natječaj su do 25. svibnja na www.fotodanimladih.com.hr.

Dakle, u Rijeci u subotu i u Puli u nedjelju. Nadamo se samo da će im biti dobro vrijeme.

Nakon ovih izložbi vidimo se i u Varaždinu, Šibeniku, Splitu, Zagrebu, Velikoj Gorici, Đakovu i Osijeku. Točan rasored izložbi možete pronaći na adresi http://fotodanimladih.com.hr/izlozbe-foto-dana.