Nagradni natječaj – Očistimo Hrvatsku od auto olupina

Pridružite se akciji Auto Krešo – info MAGAZINA, Očistimo Hrvatsku od auto olupina! Šaljite fotografije na mail marketing@autokreso.hr s olupinama koje ste pronašli u prirodi, uz naznačenu lokaciju. Najsretnijeg čeka set AREXONS kozmetike za automobil.

Romeo Ibrišević akciju čišćenja prirode od automobilskih olupina inicirao je još 2004., a dosad je s brojnih hrvatskih bisera prirode uklonjeno više od 14.000 olupina. Zajednička akcija Očistimo Hrvatsku od olupina CIOS-a, Auto bilda, Renaulta i udruge Zelene stope, koja se provodi već sedmu godinu zaredom, proglašena je 2007. najboljim komunikacijskim projektom u svijetu. Važnost ove ekološke akcije prepoznali su i brojni građani ko i prijavljuju odbačene automobilske olupine na besplatni telefon  0800-0204 kako bi svoj okoliš učinili zdravijim i ljepšim za život.

Vrijedna ekipa prošla je tijekom akcije više od 150.000 kilometara u svojim i sponzorskim vozilima – trenutno je to Renault Grand Scenic s ECO2 motorom, a u akciju je, prema vlastitoj procjeni, uložio barem 2000 radnih sati. Njemu i članovima udruge nije problem raditi na teško dostupnim mjestima, otocima, u ponorima i gudurama u koje su, neodgovorni pojedinci odbacili svoje dotrajale limene ljubimce.

Dopuštena je samo jedna fotografija iste olupine s lokacijom, a skupljene prijave možete slati do 1. lipnja 2012. Pobjednik zelene akcije biti će objavljen u idućem broju  Auto Krešo – info MAGAZINA.