Nagradni fotonatječaj u organizaciji podružnice Zagrebparking i Fotokluba Zagreb

Povodom dana Grada Zagreba Fotoklub Zagreb i podružnica Zagrebparking organiziraju foto natječaj „Parking plac – garaže, parkirališta i parkiranje u Zagrebu“. Fotoklub Zagreb već tradicionalno svake godine u mjesecu svibnju organizira foto natječaj „Zagreb i zagrepčani“ a ove godine, s obzirom na obljenicu 50 godina postojanja i rada podružnice Zagrebparking, parkiranje se samo od sebe nametnulo kao odlična tema. Vjerujemo da će svi zainteresirani navedenu tematiku prihvatiti kao kreativni izazov i u svojim je radovima prikazati na zanimljiv fotografski način.

Natječaj je podijeljen na  dvije kronošloški odvojene kategorije:

  • „Fotografije nastale od 1965. do 1990. godine“ – prvih 25 godina organiziranog parkiranja u Zagrebu;
  • „Fotografije nastale od 1991. do 2015. godine“ – drugih 25 godina organiziranog parkiranja u Zagrebu.

Za kategoriju „Fotografije nastale od 1965. do 1990. godine“ primaju se i fotografije izrađene na foto papiru, koje će organizator za potrebe natjecanja skenirati.

Podružnica Zagrebparking s posebnim zadovoljstvom nagradit će po tri prvoplasirana u svakoj kategoriji  prigodnim poklonom:  Vrijednosnom (prepaid) karticom za parkiranje u JG Langov trg (uži centar grada) od 500,00, 200,00 i 100,00 kuna, te dodijeliti posebnu nagradu fotografiji koja će na najbolji način oslikavati suštinu djelatnosti podružnice. Najbolji radovi bit će predstavljeni u prostorijama Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III, a otvorenje izložbe bit će 02. lipnja 2015. godine.

Učesnici otvorenog fotografskog natječaja svoje radove mogu slati na adrese zagreb@fotoklubzagreb.hr  i Fotoklub Zagreb, Ilica 29/III, Zagreb. Fotonatječaj je otvoren do 26. svibnja 2015. godine, a sve ostale uvjete natječaja zainteresirani mogu pronaći ovdje.