Mrzla Vodica – izložba fotografija: Bajke Gorskog kotara 2017.

U utorak 15. kolovoza 2017. u 12 sati otvara se izložba fotografija „Bajke Gorskog kotara 2017.“ u Galeriji fotografija Mrzla Vodica u istoimenom selu u Gorskom kotaru.
Na izložbi su zastupljeni radovi mladih autora nastali u fotoradionicama provedenim 2016. i 2017. godine.

Jedinstvenu galeriju fotografija uz samu obalu Mrzlovodičkog jezera Hrvatski fotosavez je osmislio i formirao u suradnji s Društvom za očuvanje i razvoj naselja Mrzla Vodica i Općinom Lokve 2015. godine.

Namjera je bila da se izložbe fotografija ponajprije mladih autora nastale u fotoradionicama Hrvatskog fotosaveza tematski vezane uz Gorski kotar, u kojima su usmjeravani na istraživanje, bilježenje i vrednovanje kulturne i prirodne baštine, učine dostupnim posjetiteljima tijekom cijele  godine, u jedinstvenom krajoliku sela Mrzla Vodica.

Već je prva izložba  „Bajke Gorskog kotara 2015.“   izazvala veliku pozornost, a sljedeća 2016. pod nazivom „Mrzla Vodica nekada i danas“ koncipirana kao fotografski podsjetnik na slojevitu i dramatičnu povijest sela, te kao trenutak sadašnjosti koji su donijeli mladi autori  realizirana kao izuzetan projekt.