Međunarodni fotografski natječaj na temu vode: Treći element

Fotoklub Rijeka raspisao je Međunarodni fotografski natječaj na temu vode pod nazivom “Treći element”, a pod geslom Senekine misli:
“I kada bi sve na ovoj planeti izgorjelo, ostala bi voda – i u njoj iskra novog života.”

Čovjek je nekad živio u neposrednom kontaktu s prirodom, cijenio je i uvažavao te intenzivno promatrao. Sav se njegov život odvijao u okviru četiriju elemenata, a to su : ZEMLJA, VATRA, VODA, ZRAK. U evolutivnoj spirali čovjek je spoznao da postoji mnogo više elemenata, dokučio neslućene znanstvene spoznaje, otišao na Mjesec i štošta još drugoga, i u tom svom hodu kroz povijest zaboravio, zanemario TREĆI ELEMENT – VODU kao osnovnu supstancu svojega života.

Svjetski mediji dnevno prenose vijesti ili o nestašici čiste vode, ili o nekim novim eko incidentima ili pak o kataklizmama koje voda uzrokuje.

To je jedan od povoda da se upustimo u “inventuru” vode i svega što je uz nju vezano.

Temeljni cilj projekta je pokrenuti ljude da u svojoj neposrednoj sredini otkrivaju prirodna bogatstva i ljepote vezane za vodu, a isto tako da detektiraju specifične ekološke situacije koje ugrožavaju naš TREĆI ELEMENT ili pak da daju neko drugo, osobno viđenje ove teme kroz medij fotografije.

Više…