Međunarodni fotonatječaj Summer Sea Sun 2018.

Foto klub Krk, obavještava sve zainteresirane fotografe  o trenutno otvorenom natječaju za sudjelovanje na drugom po redu međunarodnom fotografskom salonu pod geslom Ljeto, more, sunce (Summer, sea, sun), koji će, između 20. i 27. listopada ove godine, biti priređen u puntarskoj Galeriji Toš.

Natječaj, na koji se može aplicirati sve do 20. rujna, provodi se u skladu s pravilima FIAP-a (Fédération Internationale de l’Art Photographique ili Međunarodnog saveza fotografske umjetnosti), PSA-a (Photographic Society of America ili Američkog fotografskog društva), MoL-a (Photo Association Master of Light ili Fotografskog udruženja Master of Light) i IAAP-a (International Association of Art Photographers ili Međunarodnog udruženja umjetničkih fotografa), a predložene teme uz onu slobodnu na koju se odgovara monokromnom (Open Monochrome) i/ili fotografijom u boji (Open Colour), su sljedeće: dijete (Child), foto-putopis (Photo travel), foto-novinarstvo (Photo journalism) i priroda (Nature).

Svi sudionici natječaja moraju biti nositelji autorskog prava fotografskog materijala koji predstavlja predmet aplikacije, s time da na samim fotografijama ne smije biti ispisan nikakav identifikacijski znak autora. Svaki autor može se natjecati s najviše četiri rada u svakoj od šest prethodno izdvojenih kategorija. Fotografije se zaprimaju isključivo u digitalnom obliku, i to u .jpeg formatu sljedećih karakteristika: 1.920 x 1.200 pix, 300 dpi, do najviše 2,0 MB.

S ciljem predstavljanja na izložbi radovi se mogu prijaviti na tri načina: njihovim izravnim učitavanjem putem aplikacije dostupne na Internet stranici theiaap.com/sun, zatim slanjem fotografija i obvezno popunjene prijavnice mailom na summerseasunexhibition@gmail.com, odnosno slanjem potrebne dokumentacije priložene na CD-u ili DVD-u poštom na adresu – Marijana Kirasić-Nekić, Zagrebačka 20, 51500 Krk, Croatia. Prijavljeni radovi koji nemaju uredno odrađenu prijavu neće se razmatrati.

Svi autori koji se odluče natjecati dužni su (u)platiti trošak kotizacije u iznosu od 25,00 EUR, putem usluga što ih pružaju PayPal ili Western Union, a koristeći aplikaciju dostupnu na Internet stranici theiaap.com/sun (Payment).

O radovima koji će biti dijelom fotografskog salona, kao i o čitavom nizu nagrada i priznanja, odlučivat će stručno povjerenstvo u čijem su sastavu: Dao Tien Dat iz Vijetnama u svojstvu predsjednika te članovi Zoran Đorđević (EFIAP, MF, ULUPUDS) i Aleksandar Tomulić (EFIAP). Predsjedavanje salonom povjereno je krčkoj fotografkinji, ujedno i predsjednici Foto kluba Krk Marijani Kirasić Nekić.

Sve ostale informacije dostupne su na Internet stranici theiaap.com/sun, na kojoj, pored ostalog, možete pratiti status pristiglih prijava, i gdje će po isteku natječajnog roka biti objavljeni i rezultati natječaja.