Međunarodna izložba fotografija “Čovjek-bicikl-čovjek”

Po drugi puta ostvarena je pozivna međunarodna izložba fotografija “Čovjek-bicikl-čovjek”. Ovogodišnja izložba je ostvarena s većim brojem autora od lanjske. Kvaliteta fotografija je pokazala višu razinu, a veći broj fotografija iz inozemstva polako svrstava izložbu u rang međunarodnih izložbi sa povečanim značajem.

Po drugi puta ostvarena je pozivna međunarodna izložba fotografija “Čovjek-bicikl-čovjek”. Ovogodišnja izložba je ostvarena s većim brojem autora od lanjske. Kvaliteta fotografija je pokazala višu razinu, a veći broj fotografija iz inozemstva polako svrstava izložbu u rang međunarodnih izložbi sa povečanim značajem. Autori sudionici su svojim fotografskim uradcima, poslanim na natječaj, pokazali interes za zadanu temu što nam je smjernica da Vas pozovemi i iduće godine na sudjelovanje na našu treču izložbi “Bicikl-čovjek-bicikl”. Uz ostala pravila izložbe, ustanovili smo da se svake godine mijenja priorite u naslovu teme. Neparne godine nositi će prioritet “čovjeka” a parne godine prioritet “bicikl”, što će stvoruti raznolikost u pristupu fotografijama.

Na raspisanu pozivnu izložbu “ Čovjek-Bicikl-čovjek” zaključno sa 17.10.do 24,00 sati pristiglo je ukupno 372 fotografija od 110 autora iz 21 kluba i 28 samostalnih autora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Njemačke i Izraela. Svakom natjecatelju je dodijeljen natjecateljski broj prilikom prijema radova.

Žiri u sastavu Toni Hnojčik, Srečko Budek i Željko Gubijan, u utorak 18. listopada 2011 izabrao je 99 fotografija za izložbu, od kojih je nagradio 15.

Dodijeljene su nagrede:

Grand prix, jedna prva nagrada, dvije druge nagrade, tri treće nagrade i osam pohvala. Nagrade su dodijeljene slijedećim autorima:

1. GRAN PRIX “STJEPAN SEKULIĆ” Boris Kozjak „Valovi zemlje“
2. PRVA NAGRADA Paolo Canosa „ Amarcord
3. DRUGA NAGRADA Maja Prgomet „Superman“
4. DRUGA NAGRADA Jovana Mladenović „Danski biciklista“
5. TREĆA NAGRADA Matija Turkalj „Najbrži na plani“
6. TREĆA NAGRADA Jadranko Markoč „Na putu kući“
7. TREĆA NAGRADA Bernard Čović „Sama“
8. POHVALA Ognjen Karabegović „Dama s crvenim biciklom“
9. POHVALA Željko Car „U zavoju“
10. POHVALA Zvonko Radičanin „Ljubav na kotačima“
11. POHVALA Nena Lukin „Shy“
12. POHVALA Božidar Kasal “Djetinjstvo među biciklima“
13. POHVALA Damir Rajle „Maglena jutra“
14. POHVALA Valentina Bunić „Circle“
15. POHVALA Bernard Čović „Good deal“

Uz pozdrav “Dobro svijetlo” do slijedeće izložbe „Bicikl-čovjek-bicikl“ 2012-te godine.