Manfrotto Lino

Lino Pro Field jakna otporna je na vjetar, zatvara se zip zatvaračem, ima pojačanja na ramenima s epoletama, pa tako svoj fotoaparat možete dodatno pričvrstiti i biti sigurni da vam neće skliznuti. Tu su još i dvije dodatne kopče sa strane koje spriječavaju ljuljanje aparata u hodu.

Na fotosajmu u Njemačkoj prije par mjesecipredstavljen je jedan od vrlo praktičnih proizvoda koji dolazi iz talijanskog Manfrotta, proizvođača stativa. Ne, ne radi se o stativu već je riječ o jakni. Lino Pro Field Jacket dio je nove Manfrottove linije odjeće pod sloganom “Imagine More” kojom promoviraju svoj iskorak iz ponude stativa i slične opreme. Uz Lino Pro Field Jacket, tu je još i jakna Lino Pro Wind Jacket, pa Lino Pro Photo vesta, etc.

Iako je funkcionalnost na prvom mjestu, što ne opravdava komade “profesionalne” odjeće za fotografe koji ponekad izgledaju zastrašujuće sa svojih milijun džepova, Lino modeli u stvari izgledaju odlično i čine se vrlo kvalitetnima.

Lino Pro Field jakna otporna je na vjetar, zatvara se zip zatvaračem, ima pojačanja na ramenima s epoletama, pa tako svoj fotoaparat možete dodatno pričvrstiti i biti sigurni da vam neće skliznuti. Tu su još i dvije dodatne kopče sa strane koje spriječavaju ljuljanje aparata u hodu. I na kraju dva prednja džepa za npr. drugo tijelo ili dodatne objektive te nekoliko unutarnjih džepova, uključujući jedan diskretan džep u rukavu – za manje predmete kao što su memorijske kartice ili krpice.

S kapuljačom u ovratniku i odvojivim jastučićima za ramena (da ne biste izgledali kao iz 80ih :D) koji služe za prenošenje teških stvari spremni ste i za ekstremne uvjete. No čak i s podstavljenim ramenima, jakna izgleda dobro i nimalo slično Mad Max (Beyond Thunderdome) ekipi.