Mala Subotica – izložba fotografija: DIDI S KAMEŠNICE

Hrvatski fotosavez – Mladi i baština
Izložba fotografija „Didi s Kamešnice“

Hrvatski fotosavez dvadeset posljednjih godina intenzivno provodi programe za djecu i mlade na području čitave Hrvatske.
Temeljni cilj programa za mlade jest potaknuti i omogućiti slobodno, kreativno izražavanje, odnosno doprinijeti razvitku kulture vizualnog izražavanja i pretpostavki za recepciju, prosudbu i život s fotografijom, stvoriti uvjete za stjecanje i proširenje znanja o tehničko-tehnološkim, povijesnim i inim značajkama fotografije, u okviru hrvatske kulturne i prirodne baštine..

Jedna od tema koje se istražuju jesu i autentični pokladni običaji. Fotoradionice za mlade priređene su 2012. na Lastovu (Lastovski poklad – jedan i jedini), 2013. u Končanici kraj Daruvara (pokladni običaji češke nacionalne manjine), 2015. u Podturenu, Selnici, Turčišću i Maloj Subotici (pokladni običaji Međimurja), a 2014. i 2016. bilježeni su pokladni ophodi podkamešničkih sela, s područja gradova Sinj i Trilj, u fotoradionicama pod nazivom „Didi s Kamešnice“.

U fotoradionicama „Didi s Kamešnice“ sudjelovalo je 32 mladih iz sela Gljev, iz Zagreba, Bjelovara, Splita, sa Hvara, sa Brača i iz Vinkovaca.

Izložba „Didi s Kamešnice“ otvara se u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotica, u petak 10. veljače 2017. godine u 17 sati.