Lili Zaneta: Tijelo i geometrija u službi umjetnosti

Iako su iza mlade fotografkinje Lili Zaneta tek dvije samostalne izložbe ‘So much I’ i ‘Tijelo’, njezin talent postaje sve primjećeniji. Već dvije godine za redom nagrađena je za najboljeg mladog fotografa u Hrvatskoj na Foto danima mladih, a minimalizam i kontraste koje koristi u svom umjetničkom izričaju oduševljava sve ljubitelje fotografije. Rođena Splićanka, već je u ranom djetinjstvu razvila ljubav prema umjetnosti, a u srednjoj školi počela se ozbiljnije baviti fotografijom, otkrivati nove tehnike i pristupe. Zadnja izložba ‘Tijelo’ koja je bila postavljena u Galeriji Sveučilišne knjižnice u Splitu, nastala je uz potporu Mreže mladih fotografa kroz koju je otkrila ženske aktove.

Žensko tijelo u kombinaciji s minimalističkim interijerom i geometrijskim oblicima, isprepliću se s naglaskom na poimanje tijela koje je fotografkinja željela istaknuti u svom projektu. Poigravanjem s oblicima, geometrijom, linijama i plohama, Lili je oduševila struku i dobila mnoštvo pohvala za svoj rad. Pažnju privlači i  zanimljivim kompozicijama koje bude znatiželju i potiču na razmišljanje. U svojim fotografijama uvijek nastoji izazvati emociju, kao i svakodnevno se usavršavati kako bi mogla što uspješnije provesti svoje buduće projekte.
Često ističe kako su njezina područja arhitektura, interijeri i modna fotografija, a na njezinoj Facebook stranici Lili Zaneta Photography mogu se vidjeti zadnji radovi fotografije interijera, vjenčanja i konceptualne fotografije koju trenutno proučava.