“Likovi i krajolici” Alana Lenskog u Foto Galeriji Lang

U samoborskoj Foto Galeriji Lang u nedjelju, 6. svibnja u 12 sati,  otvara se izložba fotografija ‘Likovi i krajolici’ umjetnika Alana Lenskog.

Alan Lenski (Boston, Massachusetts.), odrastao je i školovao se u SAD i Francuskoj. Između 1982. i 1984. studirao je fotografiju kod Richarda Albertinija, inače učenika poznatog fotografa Minor Whitea. Dobitnik je nagrade National Ment Award in Photography te dvije nagrade Eastman Kodak. Kasnije studira video&film kod Roberta Franka. Diplomirao 1988. je na Sveučilištu države Texas u Austinu. Od 1988. dol 1991. živi i radi u New Yorku. Godine 1991. odlazi u Paris gdje upoznaje Oliviera Binsta i iz njihova druženja rađa se ideja o knjizi „U potrazi za Evropom“. Tada kreće na veliko putovanje Evropom, tokom kojeg je fotografirao žene u svim dijelovima kontinenta. Sada organizira seriju izložbi s tih putovanja, a također se bavi fotografijom velikog formata.

Robert Frank je njegove fotografije uvrstio u svoju knjigu ‘Thank you’ (izdanje Scalo Verlag 1998). Fotografije je izlagao na skupnim izložbama Atlatni, New Yorku, Washingtonu, Woodstocku, Philadelphiji, Parizu, Hamburgu, Stuttgartu, Zagrebu, a samostalno u dva navrata u New Yorku. Njegove fotografije nalaze se u kolekciji francuske Nacionalne biblioteke u Parizu.

Fotografije se mogu razgledati do 27. svibnja.