Lijevkasto sjenilo – “Snoot”

Još jedan usmjerivač svjetla privukao je moju pažnju, kad sam pogledao ovaj video. Lijevak (eng. snoot – nos, produžetak…) usmjerivač je koji će vam dobro doći za motive koje ćete obraditi kao crnobijele fotografije i kad imate više od jednog izvora usmjerenog svjetla (primjerice bljeskalice).  Snoot daje tvrdo svjetlo i omogućuje vam dosvjetljivanje malih zona prizora. Snootove možete izraditi i sami od priručnog materijala (alufolija, crni čvrsti papir…), a možete ih kombinirati i sa saćastim mrežicama (pri tom će dati još tvrđe svjetlo).

 

 

…ali još je zabavnije bilo pročitati Google prijevod pratećeg teksta kojim je autor videa pojasnio što je “snoot”.  Nisam mogao odoljeti, a da ga dijelom ne objavim za vikend zabavu:

Danas na kosom Lens, mi ćemo odgovoriti na dob staro pitanje: “Što je oholost?” I dalje smo na YouTube prostoru i ide jaka, ali prije nego što smo dobili za naš film noir postava, neka je pogledati što je oholost. Oholost je smiješno ime za komad opreme koji odgovara preko studio svjetla ili prijenosni flash i omogućuje fotografu za kontrolu smjera ili područje pokrivenosti svjetlosti. U filmu, koristimo crnu folijom za izradu snoots -. U osnovi crne aluminijske folije koja se može oblikovati u lijevak i oblikovani prema svjetlu Dakle, što je područje pokrivenosti oholost? To je teško pitanje za odgovoriti, jer postoji mnogo različitih veličina od različitih proizvođača, a možete napraviti svoj ​​vlastiti. On sam je prilično prosječna tako pogledajmo kako je u usporedbi s mreže. Pucao sam sliku našeg predmeta protiv bijeli zid sa svjetlom osam metara dalje i na sekundu na setu. Područje pokrivenosti je vrlo uzak i ispasti vrlo oštra. Postoji određena količina punjenja u tamnim područjima kada je pucao na bijelom zidu, ali ja ne mislim da je oholost zapečaćena dovoljno dobro da se isprave. Slike pomoću oholost obično imaju vrlo koncentrirani područje svjetlosti bez ispunite sjene. Usporedite to s pucao s istog postava pomoću 10 stupnjeva mrežu. Rubovi su mekši s rešetkom, svjetlo padne puno brže, a tu je hot spot u sredini. kvaliteta svjetlosti sa oholost je malo teže nego mrežu. To je vrlo usmjereno svjetlo s malo ili bez ispune od svjetlosti odskakanje strane reflektora. Jer oholost je tako daleko ispred reflektora, to je negira bilo kakvu bočnu odskočiti. Dobili smo neke velike slike s snoots i hazer. Ovaj tip izgleda vrlo primamljivo za mene. Pogledajte neke od uređivali slike u boji nakon što su lica i kat su retuširane. Snoots su teško svjetlo koje stvaraju puno kontrasta, što je super za crno-bijele slike. To ne bi bilo filma noir, ako se slike ne izgledaju dobro u B & W, pa pogledajte na završnoj slike nakon što sam ih uzeo u Silver Efex. Ove posljednje dvije lekcije na rešetke i snoots su velika vježba za mene i pomogao mi je shvatiti razliku između ta dva komada opreme. Rešetke su teže i više difuzno na rubovima, a oholost je više smjerova i čuva stalnu izloženost tijekom svjetla uzorak. Snoots imaju prednost da bilo koje veličine želite da se prilikom korištenja crnu folijom kako bi ih stvoriti. Rešetke su samo četiri veličine. Obojica imaju mjesto na setu, međutim, i nadam se da ste naučili koliko sam učinio. držati one kamere Rollin ‘i dalje clickin…