Kućni set za jednostavno razvijanje 35 mm i filmova srednjeg formata

Neki od nas – koji su se imalo bavili ili planirali baviti – analognom fotografijom, znaju da je razvijanje filmova i izrada fotografija prilično zahtjevan zadatak. A tu su i posjedovanje ili pristup tamnoj komori, pa sva ona sredstva za razvijanje, uglavnom, nije to hobi za svakog fotografa.

No ako ste baš zapeli za razvijanje vlastitih fotografija, onda vam savjetujemo nabavku Lab-Box Daylight Film Developing Kita. Uglavnom, radi se o sustavu za razvijanje fotografija s kojim svakako možete zaboraviti na tamnu komoru i klasično razvijanje filmova ili na čekanje da vam u studiju za razvijanje jave da je vaš film, odnosno fotografije, gotov, a već nakon par minuta možete uživati u plodovima vlastita rada – negativima.

Radi se o sustavu od sedam dijelova i intuitivnom dizajnu koji će vam omogućiti mobilno razvijanje vaših 120 i 135 filmskih rolica filma, a sam proces razvijanja prilično je jednostavan.

Što se tiče 135 filma (neslužbeni naziv je i 35 mm film, a odnosi se na širinu trakice), sve što trebate jest malo odrezati početni rub trakice i staviti cijeli film u modul. Film se pričvrsti na priloženi valjčić, zatvori se poklopac i ručno se namota. Dodaje se tekućina za razvijanje, malo se promućka i pričeka. Nakon toga, tekućina se izlije, izvadi se film i negativi su spremni za daljnju upotrebu (skeniranje, arhiviranje…).

Ne, nismo ništa pojednostavljivali, proces izgleda kompleksno kao i kuhanje juhe iz vrećice, a u navedeno možete se uvjeriti i u priloženom videu.

Projekt možete podržati na stranici Kickstarter.