Križevci – izložba: “Straight to R’n’R” /”Objektivom u Rock’n’Roll”

Kako su autori izložbe Vržina i Jelenski i najavili u nedavno emitiranoj trećoj emisiji nove HTV rock emisije "Ružiona" - u proljeće kada se sve budi kreće i hrvatska turneja izložbe "Straight to R'n'R" /"Objektivom u Rock'n'Roll" sutrašnjim (četvrtak 8.3.) otvorenjem u križevačkom Klubu Kulture s početkom u 19 sati, nakon održane Radionice koncertne fotografije na kojoj će predavanje održati jedan od autora izložbe, Željko Jelenski.

 

Kako su autori izložbe Vržina i Jelenski i najavili u nedavno emitiranoj trećoj emisiji nove HTV rock emisije “Ružiona” – u proljeće kada se sve budi kreće i hrvatska turneja izložbe “Straight to R’n’R” /”Objektivom u Rock’n’Roll” sutrašnjim (četvrtak 8.3.) otvorenjem u križevačkom Klubu Kulture s početkom u 19 sati, nakon održane Radionice koncertne fotografije na kojoj će predavanje održati jedan od autora izložbe, Željko Jelenski.

Radionicu koncertne fotografije koja se održava četiri dana, a počela je danas, organizira glazbeni portal www.soundguardian.com , čiji je stalni suradnik – novinar i glazbeni kritičar drugi autor, točnije, autorica izložbe, Anastazija Vržina.

Da se sve zajedno još malo začini, autori izložbe su odlučili pokloniti jednu od svojih slika iz postava izložbe kao nagradu jednom od polaznika Radonice, koji će prema odluci žirija napraviti najbolju/najuspjeliju fotografiju na zadanom koncertu Radionice.

Izložba i Radionica događaji su u sklopu Culture Shock festivala u Križevcima koji ukupno traje dva mjeseca, a započeo je 25. veljače.

Izložba će biti postavljena u Klubu Kulture do subote 23. ožujka. Nakon toga “Straight to R’n’R” /”Objektivom u Rock’n’Roll” kreće put Varaždina odmah nakon uskršnjih blagdana.

STRAIGHT TO R’N’R” TOUR:

KRIŽEVCI – 8.3. – 23.3. Klub Kulture

VARAŽDIN – 14.4. – 26.4. Art Rock Caffe

RIJEKA – 28.4. – 17.5. Galerija Palach

KARLOVAC – 21.5. – 1.6. Likovni salon Gradske knjižnice I.G. Kovačić

DUBROVNIK – 7.7. – 31.7. LivingRoom Rock Bar

DUBROVNIK/CAVTAT – kolovoz, detalji o terminu i lokaciji uskoro!

ŠIBENIK – kolovoz, detalji o terminu i lokaciji uskoro!

SAMOBOR – 26.10. – 26.11. Gradska knjižnica Samobor

O IZLOŽBI “STRAIGHT TO R’N’R”/”OBJEKTIVOM U ROCK’N’ROLL”

Konceptualna izložba dvoje od najistaknutijih predstavnika koncertne fotografije Anastazije Vržine i Željka Jelenskog nazvana “Straight to R’n’R” (“Objektivom u Rock’n’Roll“) prikazuje izvođače s jednog koncerta kroz dva objektiva – dva viđenja istog izvođača na istom koncertu: Anastazija Vržina u atraktivnim izražajnom koloru, a Željko Jelenski u elegantnoj crno-bijeloj tehnici. Prikazano je preko 18 konceptualnih setova svjetskih izvođača: Arcade Fire, Billy Idol, Darko Rundek, Deathstars, Iggy Pop, Bon Jovi, Joe Cocker, Lenny Kravitz, Parni Valjak, Roger Waters, Santana, Sade, Shakira, Skin (Skunk Anansie)…

­­­­­­­________________________________________________________________________________________________

O KONCERTNOJ FOTOGRAFIJI

U kulturnom obilju raznih izložbi koje se događaju u našoj metropoli i šire, rijetko ćete naići na izložbe tako usko specijaliziranog karaktera kao što su to izložbe s glazbenom tematikom, točnije izložbe koncertne fotografije. Profesionalna koncertna fotografija, iako poprilično zapostavljena u fotografskoj djelatnosti i strukovnim krugovima, uglavnom radi činjenice što se malo fotografa njome aktivno i bavi – jedna je od objektivno najtežih disciplina u fotografiji, primarno zato što je, poput reportažne fotografije, podložna izuzetno brzom odvijanju događanja, restriktivnih, ponekad gerilskih uvjeta i vrlo ograničenog i kratkog trajanja po jednom snimanju. U vrhunskoj umjetničkoj koncertnoj fotografiji do izražaja najviše dolaze umiješnost, okretnost, domišljatost, urođeni ritam i umjetnički talenat osobe koja se nalazi iza objektiva fotoaparata.

 

Službene stranice Anastazije Vržina: www.anastazijavrzina.com

E-mail kontakt: mail@anastazijavrzina.com, Info tel.: +385 91 583 0406

 

Službene stranice Željka Jelenskog: www.photo-jelenski.com

E-mail kontakt: zjelenski@gmail.com, Info tel.: +385 92 1641 423