Koja je fotografija najskuplja na svijetu?

Jeste li se ikad zapitali koja bi to fotografija mogla biti najskuplja na svijetu i što bi ona morala prikazivati? Ne biste vjerovali, ali fotografija vrijedna 4.3 milijuna dolara apstraktni je pejzaž poznatog Andreasa Gurskya. Ovaj minimalistički ispis (velik čak 2x3,5 m) s vrha je svrgnuo Cindy Sherman.

 

Jeste li se ikad zapitali koja bi to fotografija mogla biti najskuplja na svijetu i što bi ona morala prikazivati? Ne biste vjerovali, ali fotografija vrijedna 4.3 milijuna dolara apstraktni je pejzaž poznatog Andreasa Gurskya. Ovaj minimalistički ispis (velik čak 2,05 x 3,55 m) s trona je svrgnuo Cindy Sherman. Njezina fotografija “Untitled #96” prikazuje djevojčicu koja leži na podu zadubljena u svoje misli. Narančasti tonovi koji prevladaju fotografijom bili su prodani za čak 3.89 milijuna dolara.

Andreas Gursky prošlih je godina već imao titulu fotografa s najskupljom fotografijom, te mu ovo  i nije nešto novo, no napraviti djelo vrijedno tolike novce za nas ipak nije mala stvar. Nadamo se da ćemo se u budućnosti moći diviti i nekom od naših fotografa sa zarađenih nekoliko milijuna tek jednom fotografijom.

Izvor