Knjiga svaki dan – foto natječaj i izložba u Noći knjige

Vrijedne nagrade za autore najboljih fotografskih portreta

Napravite fotografski portret osobe koja čita i sudjelujte u natječaju Gradske knjižnice i čitaonice Požega koji je otvoren od 5. ožujka do 1. travnja 2015. godine.

Svi zainteresirani autori trebaju kroz fotografiju prikazati čitanje kao svakodnevnu aktivnost, kao potrebu, užitak ili hobi, uz naglasak na izražajnost modela, a njihove će radove vrednovati Povjerenstvo u sastavu: Damir Hoyka (fotograf), Snježa Mekić Delić (slikarica), Magdalena Došen (prof. likovnih umjetnosti), Drago Komarić (fotograf) i Aleksandra Pavlović kao predstavnica organizatora. Autore triju najboljih fotografija čekaju vrijedne nagrade. U natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske.

Izložba u Noći knjige

Uz to, Povjerenstvo će odabrati i pedesetak drugih fotografija koje će organizator prirediti i postaviti za izložbu koja će biti otvorena u Noći knjige 2015., 23. travnja 2015. godine, u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi. Svi autori čiji su radovi uvršteni u izložbu bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje. U Noći knjige se tradicionalno očekuje velik broj posjetitelja u požeškoj Gradskoj knjižnici.

Više informacija na www.gkpz.hr/foto-natjecaj ili na Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Požega www.facebook.com/gradskaknjiznica.pozega